Hoppa till sidans innehåll

Skåneserien 2007


Skåneserien 2007

Kanonavslutning på Skåneserien i Finjasjön!

2007-års mästare i Skåneserien Ulf Sjöstedt i hård vind under finalen i Finjasjön


Skåneserien 2007 29e September 1 2 3 4 Poäng Klubb Klass
1. Robin Jangenhed 0.75 0.75 2 2 3.5 BWK Master
2. Mats Hartwig 2 3 0.75 3 5.75 ÅWC Master
3. Fredric Lindqvist 4 2 3 4 9 KSS Master
4. Håkan Lundström 3 4 5 5 12 BWK Senior
5. Ulf Sjöstedt DNF DNS 4 0.75 14.75 RHSS Master
6. Bengt Johannesson 5 5 7 7 17 GWC Master
7. Per Andersson 6 DNF 6 6 18 LIDK Master
8. Kenneth Rundqvist DNF DNF 8 DNF 28 BWK Senior
9. Daniel Talge DNS DNS DNS DNS 30 GKSS Senior

Mycket vind (7 till 15 m/s med enstaka byar på ännu mer), lätt regn,  högt tempo, plattvatten, 9 deltagare, upp till 28 knop på GPSerna och  stentuff racing med täta gippar gjorde årets avslutning på Skåneserien  till en succe! Vi hade hur kul som helst :-)

Deltävlingen togs hem av hemmaseglaren Robin Jangenhed som visade sig  omutlig trots att han knappt stått på en surfbräda under hela sommaren  och använde sämre material (bräda från 2003 och segel från 2004) än alla andra. Än en gång bevisat att materialet spelar liten roll i Formula.  Årets suverän i Skåneserien Ulf Sjöstedt fick resulatet spolierat då han missade de 2 första racen på grund av felaktigt segelval. Skall sägas  att det var mycket svårt att bedöma hur mycket det blåste på banan (8-9  m/s mättes upp i båten under banläggningen) då det var rak frånlandsvind från Björkviken sett och Ulf saknade en 10.0 vilket var det självklara  valet för de övriga seglarna. Till saken hör att Finjasjön till sin  natur är svårseglad då det ofta blir stora vindhål i banan för att bara  100m bort blåsa tokmycket...!

Riggningsplatsen med vimplarna från Skåneseriens huvudsponsor Nilfisk ALTO

Tävlingsledaren Robin är taggad

Banan, ca 4 km lång. Minst 3, kanske 4  race skulle vi köra back-to-back

Var ligger nu bojarna??

Vägen ut till banan i frånlandsvinden var utmanande. I början, nästan ingen vind alls, lite längre ut ökade trycket och man  började plana lite lätt, sedan helt utan förvarning... stenhård vind på  12-15 m/s och då man precis kommit från stranden fick man en smärre  chock. Kall och ouppvärmd är det lätt att få kastfall vilket också hände några av seglarna på vägen ut till banan och i ett fall ledde det  tyvärr till totalhaveri med knäckt mast, smärre blodvite samt att brädan lossnade från mastfoten. Dagen förstörd alltså redan innan första racet för den seglaren :-(   

Start av första racet! Samtliga har svårt att komma igång och får köra med öppen dörr på grund av all vind..

Starten för race 1 var smått kaotisk då det kom  stenhårda vindbyar och flera av seglarna höll på att bli nertryckta på  startlinjen. Robin J och Mats H kom iväg bäst och var snabbast upp till  kryssmärket på den totalt ca 4 km långa banan. Ulf S som körde med 11.0  och var 3a på kryssmärket insåg att det skulle bli lite väl tufft att  hantera den i alla race (vi hade bestämt att köra minst 3 kanske 4 race  "back to back" då det skulle ta för lång tid att köra in igen) och valde att kryssa in till Björkviken igen för att byta till 9.0. Kampen om 3e  platsen efter Robin och Mats var jämn mellan Fredric och Håkan. Fredric  fick ett litet övertag på slören då Håkan inte såg en av slörbojarna och gippade för tidigt. På kryssen efter rundingen prickade Håkan dock  layline perfekt vilket avgjorde till hans favör. 1a Robin, 2a Mats, 3a  Håkan var topp 3 i mål.

Robin leder första racet med vissa problem att hålla brädan på vattnet. Mats jagar på väg mot slörmärket.

Mats har rundat upp till andra varvet och även han har problem att hålla "dörren stängd" i den hårda vinden.

Precis innan race 2 startade började det duggregna.  Detta gjorde att medelvinden gick ner till 7-8 m/s strax efter start och man fick faktiskt börja pumpa ordentligt för att komma igång igen efter slagen. Återigen var det Robin som drog längsta strået och vann före  Fredric och Mats i ett jämt och tight race. 

Starten av race 2. Nu är det betydligt mindre vind.

Till race 3 hade vinden byggt upp igen och var  återigen uppe på ca. 10 m/s i medel men där fanns kvar vindhål på banan. Ulf var nu tillbaka efter bytet från 11.0 till 9.0. Detta blev  ytterliggare ett jämt och intensivt race där förmågan att träffa layline samt farten i gipparna och slagen avgjorde. Mats H drog längsta strået  strax före Robin med Fredric på 3e plats. Skåneseriens överlägsne ledare Ulf hade lite problem att få tryck på 9.0an med vindhålen på banan och  slutade på 4e plats.    

Dagens prestation i särklass! Efter att knäckt masten på väg ut till banan valde Daniel att paddla Formulan tillbaka till stranden. Kanske  dags att köpa nya skor? ;-)

Ulf flyger bokstavligt talat fram!

Robin leder knappt före Fredric. I bakgrunden jagar Mats och Kenneth.

SWE-220 Kenneth Rundqvist och Mats Hartwig rundar upp.

Mats i "perfekt" kryss stance! Se och lär!

Håkan på slör på väg mot mål. Farten är uppåt 24-25 knop.

Oops, Per (ej Boström fastän hans nummer) mitt i ett av Finjasjöns berömda vindhål.

Starten av Race 4. Det är klar babordsfördel vilket några upptäckt.

Starten har gått. Babordsseglarna drar ifrån direkt!

Sista och 4e racet i rad (!) i hårdvind blev dagens  jämnaste och tuffaste! Vinden låg nu på stabila 12 m/s men hade vridit  svagt åt babord vilket gjorde babords-start klart fördelaktigt. Robin,  Ulf och Håkan upptäckte detta och körde över under sista minuten och kom iväg klart före de som gjorde styrbords-start. På grund av regnet var  sikten dålig och då färgen hade börjar flagna på bojarna var de mycket  svåra att se så att träffa layline på kryssen var vanskligt. Vid  kryssmärket var det extremt jämt med Robin, Ulf, Håkan och Mats uppe i  princip exakt samtidigt. Full fart ner på slör och 4 st seglare gippade  nästan exakt samtidigt runt slörbojarna och ingen fegade ur och tog  chickenstrappen trots den hårda vinden. Det var sista racet och alla var taggade och hade vant sig vid den starka vinden! På 2a kryssen ryckte  Ulf åt sig ledningen före Mats med Robin på 3e plats tätt följd av  Håkan. På laylinelinjen förbi Lillö (den lilla ö'n mitt i Finjasjön) på  väg mot kryssmärket råkar Håkan plötsligt ut för en enorm vindby på  uppåt 18-19 m/s som helt ombarmhärtigt bara trycker ner honom under  seglet. Han intygade efteråt att Finjasjön's vatten verkligen ser brunt  ut sett underifrån seglet under vattnet och definivt inte smakar så gott ;-) I den kvarvarande toppen var kampen om 2a platsen fortfarande hård  mellan Mats tätt före Robin medan den blivande Skåneserien mästaren Ulf  Sjöstedt visade var skåpet skulle stå och drog ifrån. I sista gippen var det Mats tur att råka ut för en kraftig vindby vilket gjorde att han  tappade kontrollen över seglet. Robin utnyttjade detta direkt, satte en  säker gipp och tog sig förbi och säkrade andra platsen i racet och  segern i deltävlingen.      

Prisbordet! Kanon priser från Nilfisk-ALTO och Kosta Boda som brukligt i Skåneserien.

Skåneserien mästare overall 2007. 1a SWE-141 Ulf Sjöstedt, 2a SWE-412 Mats Hartwig och 3a SWE-90 Fredric Lindqvist


Skåneserien 2007 Totalt Poäng Klubb Klass
1. Ulf Sjöstedt 12.5 RHSS Master
2. Mats Hartwig 22.75 ÅWC Master
3. Fredric Lindqvist 33 KSS Master
4. Håkan Lundström 42 BWK Senior
5. Daniel Nerhagen 77 VVK Senior
6. Robin Jangenhed 106.25 BWK Master
7. Robert Åberg 115 JBSS Master
8. Bengt Johannesson 118 GWC Master
9. Marcus Richardsson 119.75 WWC Master
10. Per Andersson 148 LIDK Master
11. Peter Davidsson 153 CVS Master
12. Mattias Wallblom 155 JBSS Senior
13. Kenneth Rundqvist 158 BWK Master
14. Daniel Talge 160 GKSS Senior
15. Anders Cederblad 160 SSV Master
15. Krister Svensson 160 GKSS Senior
15. Olof Seeberg 160 JBSS Senior
18. Mikael Bondesson 161 ÅWC Master
19. Bo-Anders Persson 174 6bft Master

Skåneserien 2007 Master Poäng Klubb Klass
1. Ulf Sjöstedt 12.5 RHSS Master
2. Mats Hartwig 22.75 ÅWC Master
3. Fredric Lindqvist 29 KSS Master
4. Robin Jangenhed 76.25 BWK Master
5. Robert Åberg 81 JBSS Master
6. Marcus Richardsson 85.75 WWC Master
7. Bengt Johannesson 88 GWC Master
8. Peter Davidsson 106 CVS Master
9. Per Andersson 107 LIDK Master
10. Anders Cederblad 110 SSV Master
11. Mikael Bondesson 113 ÅWC Master
12. Kenneth Rundqvist 115 BWK Master
13. Bo-Anders Persson 124 6bft Master

Skåneserien 2007 Senior Poäng Klubb Klass
1. Håkan Lundström 8.75 BWK Senior
2. Daniel Nerhagen 25.75 VVK Senior
3. Daniel Talge 54 GKSS Senior
4. Mattias Wallblom 57 JBSS Senior
5. Krister Svensson 60 GKSS Senior
6. Olof Seeberg 60 JBSS Senior


Val på land igen var det trötta och lyckliga seglare som ivrigt  diskuterade de olika händelserna under tävlingen. Allt från vindvrid,  vindhål, starka vindbyar, regn, kyla, taktik, gippar och slag till den  extremt täta och tuffa racingen. Formularacing när den är som bäst med  andra ord!

Vi syns 2008 och slarva nu inte med vinterträningen,  BWK     [Ändrad 2007-10-04 av: BWK]

Tyvärr ingen vind i Åhus

Dala på väg tillbaka till bryggan

Tyvärr blev det inte tillräcklig vind i Åhus för att  kunna genomföra några race. Vi var ute på banan och kunde plana flera  100m i sträck när vindbyarna kom men sedan lade det sig igen.

Riggytan!

Den lilla vind som fanns kom från fel håll..

Banan

Nåja, det ryktas att Ålagillet efter tävlingen var desto bättre ;-)

Missa nu inte Skåneseriens final i Hässleholm nästa helg!
BWK

Resultat Skåneserien i Trelleborg 8e september

Vi startade på slör vilket var lite annorlunda!

Den 8e september var det dags för 4e deltävlingen av  Skåneserien i Trelleborg. Som vanligt i alla tävlingar efter 1e Juli så  såg vindprognosen ut som rena dynamiten med kraftiga vindar på uppåt 18  m/s.

  Redan på morgonen blåset det ordentligt så alla tog  började rigga sina minsta segel i storlekarna 9.8a till 9.0. Ende BWK  seglaren som var med Håkan L SWE-142 hade bekymmer då hans normala  hårdvindssegel Neil Pryde RS5 9.8a var på lagning. Han hade tagit med  sig sin gamla reserv RS3 9.0a men hade problem med riggningen då masten  var några cm för lång och tryckpunkten på seglet helt annorlunda jämfört med RS5orna.  

Målgången för race 2.

Då starten gick för race 1 (vind ca. 12 m/s) hade  Håkan inte fått rätt på trimmet och hade stora bekymmer med spinouter  och fick ge upp efter ett varv för att rätta till trimmet. Race 1 vanns  av Ulf S före Mats H och Fredric L. Vid race 2 droppade vinden till 7  till 10 m/s och det blev till att pumpa ordentligt för att hålla  planingen för dem som hade 9.0or. Racet blev mycket jämt och det skilde  bara någon minut i mål mellan de 4 som körde racet. Ulf S drog dock det  längsta strået och vann racet.    

Grill dags!

Under korvpausen klarnade det upp och himmlen blev  helt blå. Vi spekulerade lite i om det skulle innebära lite lugnare vind men istället blev det tvärtom och vinden ökade snabbt upp till 18 m/s.  Alldeles för mycket för att köra Formula på ett säkert sätt så vi  beslutade att det fick räcka för idag. 

Skåneserien 2007 8e september 1 2 Poäng Klubb Klass
1. Ulf Sjöstedt 0.75 0.75 1.5 RHSS Master
2. Mats Hartwig 2 2 4 ÅWC Master
3. Fredrik Lindqvist 3 3 6 KSS Master
4. Håkan Lundström DNF 4 11 BWK Senior
5. Bo-Anders Persson DNF DNF 14   Master
5. Bengt Johannesson DNF DNF 14 GVC Master
Missa inte nästa Skåneserien i Åhus den 22e september. Ryktet säger att det även år Ålagille på kvällen :-)
Må vindarna vara med er,  BWK

Resultat Skåneserien i Vejbystrand 23e augusti

Tuffare än förhållandena på bilden ovan blir inte Formula!

Skåneserien i Vejbystrand var den första deltävlingen  på många år i Skåneserien som kombinerades med SWT (förra var i Åhus år  2000).

Prognosen såg tuff ut med mycket vind vilket stämde bra!  Stora vågor och hård vind på 10 till 13 m/s mötte seglarna på morgonen i Vejbystrand. Av säkerhetsskäl togs beslut på skepparmötet att flytta  sjösättnings platsen 1 km söderut till en mer skyddad strand så att alla skulle kunna komma ut utan att riskera prylarna. Dagens ribba hade  lagts högt med en plan att genomföra fem race i de tuffa förhållandena.

En del av startfältet!

Starten för det första racet gick 11:30 och 2006 års  svenska mästare Robert Åberg SWE-13 trivdes bäst i vågorna och  bokstavligt talat flög fram. Han följdes av Marcus Richardsson, Ulf  Sjöstedt och Daniel Nerhagen. Flera av seglarna fick bekymmer i de hårda förhållandena.

Race två gick igång direkt och vinden hade nu ökat till stadiga 13 m/s  med byar upp till 15 m/s!!!! Flera seglare var tvungna att ge upp, pga  av material haveri, muskel kramp mm. Robert tog återigen första platsen.

Lunchpaus. De ser faktiskt inte så trötta ut :-)

Efter lunch fortsatte racingen i högt och hårt tempo.  Robert var helt omutbar och tog även race 3 och 4 i utklassningstil.  Race nummer 5 blev dock helt öppen då Robert valde att stanna på  stranden. Vinden var nu uppe på stadiga 14 m/s! Ulf S tog tidigt  kommandot i och ledde racet fram till sista slören då han ofrivilligt  råkade göra en framåtloop på Formula brädan och kraschlanda. Marcus  Richardsson kunde då segla förbi och ta vinsten. Ulf tog sig upp igen  och lyckades hålla undan Daniel och ta andra platsen. Därmed var  Skåneserien i Vejbystrand slut men SWT skulle fortsätta dagen efter.

Starten går!

Söndagen bjöd verkligen på omväxlande väder.  Vindprognoserna talade om allt från 7 m/s till styv kuling. Vid starten  av första racet blåste det omkring 10 m/s NV med mycket grov sjö vilket  det blir i Vejbystrand i den vindriktningen. Det blev 3 st mycket tuffa  race under dagen och vinden ökade upp ordentligt med byar på 16 m/s (på  piren....) och enorma vågor! Flera av seglarna hade aldrig kört Formula i så tuffa förhållanden tidigare och i sista racet gick det inte skota in på kryssen fastän de hade 9.0or. Tuffare än så här blir inte Formula!   

Marcus North 9.0a tvistar nästan 90 grader...

Uffe gippar och i bakgrunden kommer Daniel på slör.

Ulf leder knappt före Robert precis efter starten.

Dala på slör

Topp 3. 1a Robert, Åberg, 2a Marcus Richardsson och 3a Ulf Sjöstedt


Skåneserien 2007 23e Augusti 1 2 3 4 5 Poäng Klubb Klass
1. Robert Åberg 0.75 0.75 0.75 0.75 DNS 3 RHSS Master
2. Marcus Richardsson 2 3 2 DNF 0.75 7.75 WWS Master
3. Ulf Sjöstedt 3 2 3 2 2 9 RHSS Master
4. Daniel Nerhagen 4 4 4 3 3 14 SSDV Senior
5. Fredric Lindqvist 5 DNS 6 4 DNF 27 KSS Master
6. Mats Hartwig 6 5 7 DNF DNF 30 ÅWC Master
7. Peter Davidsson DNF DNS 5 DNF DNF 41 CWS Master
8. Mathias Wallblom 7 DNS DNF DNF DNF 43 JBSS Senior
9. Olof Seeberg DNF DNF DNF DNF DNF 48 JBSS Senior
9. Anders Cederblad DNF DNS DNF DNF DNF 48 SSV Master
9. Krister Svensson DNF DNS DNS DNS DNS 48 VVK Master
Ciao BWK

Resultat Skåneserien i Finjasjön den 26e maj 

Det ser inte helt lovande ut..... kolla flaggan i bakgrunden!

5 st seglare trotsade den bedrövliga vindprognosen för lördagen den 26e Skåne. DMI visade helt "vitt" över hela Skåne hela  dagen men det brydde sig inte Finjasjön i Hässleholm om utan vid 14:30  hade vinden byggt på tillräckligt för godkända Formula förhållanden!

Robin tog kommandot direkt från start med sin klassiska långbräda.

Starten i första racet blir jämn men Fredrik hamnade  nedanför de andra och fick ingen vind och kom inte iväg ordentligt och  så var det racet kört för honom. De övriga kom iväg hyfsat jämt men  Robin J som för dagen hade valt en klassisk F2 380 Raceboard drog snabbt iväg i den lätta vinden. Ulf Sjöstedt låg på andra plats följt av Mats  H. Vid kryssmärket hade Håkan lyckats ta sig förbi Mats H som drabbades  av ett olyckligt vindvrid och åkte ner en placering. Robin var vid detta läget redan inne på sitt andra varv och på väg upp mot kryssmärket  igen. I mitten på andra kryssen ligger Ulf och Håkan ganska jämt med  Mats H skuggandes strax bakom. Håkan kör dock för långt ut på  styrbordskanten och Mats H kan ta över 3e platsen igen. På slören väljen Ulf och Mats att gå direkt mot slörmärket men då vinden nu vridit lite  grand hamnar de i vindskugga bakom Lillö. Håkan utnyttjar detta och  väljer styrbordskanten och tar in Ulf och Mats försprång vilt pumpande  som en kolibri. Vid målgång rundar Håkan upp och går i mål som 2a tror  han... strax därpå kommer Ulf och kör över målllinjen och därefter Mats. Väl framme vid båten för en kontroll av placeringarna visar det sig att Håkan missade mållinjen med några decimeters marginal och aldrig var  över linjen förrän efter Mats. Så "Lessons learned", se till att  verkligen korsa mållinjen innan ni slutar segla, speciellt om det är  "runda upp" som gäller. Eller som ett gammalt klassiskt amerikanskt  ordspråk säger, "It ain't over until the fat lady sings" :-) Långt innan dramatiken om 2a placeringen utspelade sig så hade dock racet's suverän Robin J gått i mål för flera minuter sedan. Den klassiska courserace  brädan står sig fortfarande bra om det är gränsvindar!   

Raggarträff vid Björkviken under tävlingen. Självklart var de där för att titta på Skåneserien!

Ulf rundar upp för andra varvet.

Följd av Håkan. Hmm, kanske dags att skota in ordentligt?

Mats i karakteristisk stil på väg in på 2a varvet.

Fredrik påbörjar andra varvet.

Kryss på andra varvet. Ulf 2a, Håkan 3a och därfter jagar Mats.

Birger på väg till land.

Vid start av andra racet kom det tyvärr en del  regnmoln vid bortre delen av Finjasjön och dessa tog effektvt kål på den lilla vind som fanns. Efter att väntat ca. 15 minuter ute på sjön  blåstes tävlingen av då klockan passerat 16:00 som är sista start i  Skåneserien.

Vinnaren och hans bräda!


Skåneserien 2007 26e Maj 1 Poäng Klubb Klass
1. Robin Jangenhed 0.75 0.75 BWK Master
2. Ulf Sjöstedt 2 2 RHSS Master
3. Mats Hartwig 3 3 ÅWC Master
4. Håkan Lundström 4 4 BWK Senior
5. Fredrik Lindqvist 5 5 KSS Master

Som vanligt en bra och trevligt arrangemang i  Finjasjön och vi som kom dit hade riktigt skoj fastän det bara blev ett  race. Fast med tanke på vindprognosen så skall vi vara nöjda med det.  Dock när alla väl riggat ner och var på väg att åka kom vinden tillbaka  med 5-6 stabila m/s.... hrm, då blev man lite sugen på att rigga upp  igen...så är det att vara vindsurfare!

Det finns fler bilder från denna deltävlingen uppladdade till bildgalleriet.
Cheers, BWK

Bra premiär på Skåneserien 2007 i Åhus

Starten på första racet har gått!

Åhus visade sig från sin fina sida när Skåneserien kom på besök och vi fick 3 st godkända race. Strålande solsken och vinden  svängde klockrent enligt prognosen över till sydan vid 13 tiden. Överlag pendlade vinden mellan 4 och 6 m/s men där blev en del vindhål på banan som spelade seglarna lite spratt ibland så det gällde att ha lite tur  också. Vinden hade dock inte dagens suverän Ulf Sjöstedt SWE141 några  problem med utan han spikade alla 3 racen trots att han körde 11.0 när  de flesta andra hade 11.6. Enda gången Ulf var hotad var egentligen i  andra racet då undertecknad ledde fram till sista kryssbenet.

Micke och Fredrik studerar den nya Starboard F161 och konstaterar att den är bredast längst fram i nosen.

Hmm... den där nosen på nya F2 Five ser skum ut.

Mats visar hur banan ligger.

Fredrik rundar upp för andra varvet.

Ulf leder för Mats H

Och här kommer Mats jagandes Ulf.

Håkan passerar båten.


Skåneserien 2007 12e Maj 1 2 3 Poäng Klubb Klass
1. Ulf Sjöstedt 0.75 0.75 0.75 2.25 RHSS Master
2. Mats Hartwig 3 2 2 7 ÅWC Master
3. Fredrik Lindqvist 2 4 4 10 KSS Master
4. Håkan Lundström 4 3 3 10 BWK Senior
5. Daniel Nerhagen DNF 5 DNF 19 VSK Senior
6. Mikael Bondesson DNS DNS DNS 21 ÅWC Master

Dala kryssar med sitt nya snygga North segel!

Vi tackar ÅWC för en mycket bra tävling och ett  sedvanligt högklassigt arrangemang! Nästa gång Skåneserien är i Åhus är  för Ålaracet i September.

Kolla även bildgalleriet där vi laddat upp fler bilder från tävlingen.
Mvh, Håkan,  SWE142

Tävlingskalender Skåneserien 2007

Datum 2007

12:e Maj, Åhus
26:e Maj, Hässleholm
25:e Augusti, Vejbystrand i samband med SWT deltävling 5
8:e September, Trelleborg, öster om Dalabadets Camping, Badvägen
22:a September, Åhus
29:e September, Hässleholm
Info:
Skåneserien är öppen för alla som vill vara med och prova på att tävla.  Formula kallas klassen som de flesta tävlar i. Reglerna för formula är  enkla. (1,3,3) En valfri bräda max 100 cm bred utan centerbord. Tre  fenor, max 70 cm djup. Tre segel max storlek 12,5 m2. Men alla brädor är välkomna.

Banan som seglas är med kryss och undanvind.

11:00 Registrering
11:30 Skepparmöte
12:00 Första start

Målsättningen är att genomföra fyra race vid varje deltävling.

Korv och läsk ingår till alla deltagare.
Välkomna! BWK
Uppdaterad: 08 JUN 2016 05:54

Finjasjön - En utmärkt sjö för vindsurfing!

Med nästan 5 km fritt får vi fina förhållanden vid väst till nordvästliga vindar. Andra vindriktningar är utmanande men plattvatten ger höga farter. Frånlandsvind från ost fungerar också bra om man kan kryssa hem i byvinden. 

Finjasjön är en utmärkt sjö att lära vindsurfa på då det sällan går hög sjö. Björkviken är hyfsat långgrund för den som vill ta sig hemåt med fötterna på botten :-) 

Detaljerad djupkarta Finjasjön

Finjasjön grafisk djupkarta

Postadress:
Björkvikens WSK - Segling
Robin Jangenhed, Jaktstigen 8
28144 Stoby

Kontakt:
Tel: 045136236
E-post: This is a mailto link

 

<>