Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Sandqvist

2020 succé trots pandemi

16 MAJ 2021 09:00
En makalös efterfrågan att prova-på vindsurfing och nästan 40 nya medlemmar, så kan det bli i en pandemi. För att möta efterfrågan fick vi skapa två grupper träningar varje söndag - och det kommer vi fortsätta med.
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2021 19:39

Vindsurfingens Dag i slutet av maj var lite trög, men sedan bara fortsatte bokningarna strömma in. Vi tycker det är jättekul och satsat vidare med fler moderna lätta riggar och olika brädtyper. 

Efter två genomförda klubbtävingar i BWK CUP. under augusti kunde vi kora klubbmästare i tre olika klasser.
I nybörjarklassen (C) var det jämnt, i första deltävlingen vann Tina Balog före sin make Peter. I andra blev det omvänt och Peter knyckte därmed "rookie"-titeln 2020 på samma poäng men sista avgörande. Trea i C-klassen blev Linnea Mårtensson och fyra Jill Streimert. Och äntligen har vi fler tjejer än killar!
B-klassen segrades av fjolårets ”rookie” Linus Boye före Minh Huyhn. Slutligen A-klassen där vår ordförande Calle Roxhage äntligen fick ta hem klubbmästartiteln för första gången med 35 år i klubben. 
BWK CUP 2019-08-17
Avslutningsvis återupptog vi klassikern Oktoberracet och döpte om tävlingen till Snapphaneracet. Öppen klass med premiär för bärplan/foil och med både A- och B-klass för att bredda ytterligare. 
I sydvästlig vind mellan 4-8 m/s genomfördes tre race och Ulf Sjöstedt (SWE-7 RHSS) foilade hem segern överlägset. Efter viss kamp mellan Daniel "Dala" Nerhagen (SWE-31 SSDV) och Calle Roxhage (BWK) tog Dala andraplatsen. Därefter en kamp mellan Kona & foil mellan Bengt Johannesson (GWC, SWE-32) och Markus Jensen (BWK). 
B-klassen (körde ett varv av två) och där vann BWK's rookie Linus Boye före Minh Huyn och Maria Dahlberg, alla från hemmaklubben BWK. Tävlingen avslutades med prisbord från Jinert 

Vi ser med framförsikt emot 2020! 

Styrelsen genom
//Calle Roxhage
Ordförande BWK 

Skribent: Calle Roxhage
E-post: Adressen Gömd

Finjasjön - En utmärkt sjö för vindsurfing!

Med nästan 5 km fritt får vi fina förhållanden vid väst till nordvästliga vindar. Andra vindriktningar är utmanande men plattvatten ger höga farter. Frånlandsvind från ost fungerar också bra om man kan kryssa hem i byvinden. 

Finjasjön är en utmärkt sjö att lära vindsurfa på då det sällan går hög sjö. Björkviken är hyfsat långgrund för den som vill ta sig hemåt med fötterna på botten :-) 

Detaljerad djupkarta Finjasjön

Finjasjön grafisk djupkarta

Postadress:
Björkvikens WSK - Segling
Robin Jangenhed, Jaktstigen 8
28144 Stoby

Kontakt:
Tel: 045136236
E-post: This is a mailto link

 

<>