Hoppa till sidans innehåll

2021 präglades av algblomning

29 DEC 2021 10:32
  • Skapad: 29 DEC 2021 10:32

Efter att ha dubblat medlemsantalet föregende år hade vi höga förväntningar på 2021. Vi kickade igång med Vindsurfingens Dag och därefter arrangerade Hässleholms Fritid ungdomsaktiviteter och BWK var i högsta grad delaktiga med Vindsurfing prova-på och Stand-Up-paddling. Lyckat på alla sätt med högsommarväder och glada ungdomar. 

Men i juli kom algblomningen - och den kom kraftigt. Vi tvingades ställa in träning efter träning, och inte blev det bättre på sensommaren och hösten. På gränsen till katastrof för vår verksamhet, även om vi klarar oss då vi har låga omkostnader. 

Vi lyckade dock genomföra en deltävling i BWK CUP och kunde kora klubbmästare i två klasser. I B-klassen vann Minh Huyhn med Peter & Tina Balog på delad andraplats. I A-klassen vann Linus Boye de två första racen på foilfena. I de två avslutande vann Markus Jensen och tog därmed klubbmästartiteln 2021. Fjolårets vinnare Calle Roxhage kastade in handduken och valde att filma från båtplats i de två avslutande racen. 

Vi ser fram emot en ny säsong 2022, nya vindar och en friskare Finjasjö.

//Calle

Skribent: Calle Roxhage
E-post: Adressen Gömd

Finjasjön - En utmärkt sjö för vindsurfing!

Med nästan 5 km fritt får vi fina förhållanden vid väst till nordvästliga vindar. Andra vindriktningar är utmanande men plattvatten ger höga farter. Frånlandsvind från ost fungerar också bra om man kan kryssa hem i byvinden. 

Finjasjön är en utmärkt sjö att lära vindsurfa på då det sällan går hög sjö. Björkviken är hyfsat långgrund för den som vill ta sig hemåt med fötterna på botten :-) 

Detaljerad djupkarta Finjasjön

Finjasjön grafisk djupkarta

Postadress:
Björkvikens WSK - Segling
Robin Jangenhed, Jaktstigen 8
28144 Stoby

Kontakt:
Tel: 045136236
E-post: This is a mailto link

 

<>