Hoppa till sidans innehåll

Fantastiskt 2019

10 DEC 2019 20:31
Surfingsäsongen är slut för de flesta av oss, en fantastisk säsong!
Rekordmånga träningar, dussinet nya medlemmar och en riktigt kul klubbtävling.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2019 20:31

Det började bra i juni med Vindsurfingens Dag, vi hade många besökare som fick prova på vindsurfing. Men det hade bara börjat. Efter detta hade vi anmälningar till vindsurfingträningar varje helg, även under semesterveckorna. Intresset var så stort att vi även ordnade extra träningar några torsdagar. 

I augusti hade vi dessutom sommarlovsaktivitet med gratis träning för barn mellan 9 och 15. Det kom flera modiga tjejer och killar som envist kämpade på i både friska och knappa vindar. 

I september korades klubbmästare i tre olika klasser genom tre deltävlingar i BWK CUP. 
I nybörjarklassen (C) säkrade Linus Boye segern och titeln "årets nykomling". Linus är en av flera som upptäckt vindsurfing detta året, och lärt sig grunderna och utvecklats på söndagsträningarna i BWK:s regi. Vi vill lyfta fram våra ungdomar och nykomlingar i klubben genom att kora årets nykomling. Tvåa i C-klassen blev Joakim Nilsson och trea Minh Huyn. 
I B-klassen segrade Markus Jensen före André Roxhage och Joakim Branning Karlsson. I A-klassen tog Robin Jangenhed säkert förstaplatsen före Calle Roxhage. 
BWK CUP 2019-08-17
Avslutningsvis återupptog vi klassikern Oktoberracet och döpte om tävlingen till Snapphaneracet. Öppen klass med premiär för bärplan/foil och med både A- och B-klass för att bredda ytterligare. 
I sydvästlig vind mellan 4-8 m/s genomfördes tre race och Ulf Sjöstedt (SWE-7 RHSS) foilade hem segern överlägset. Efter viss kamp mellan Daniel "Dala" Nerhagen (SWE-31 SSDV) och Calle Roxhage (BWK) tog Dala andraplatsen. Därefter en kamp mellan Kona & foil mellan Bengt Johannesson (GWC, SWE-32) och Markus Jensen (BWK). 
B-klassen (körde ett varv av två) och där vann BWK's rookie Linus Boye före Minh Huyn och Maria Dahlberg, alla från hemmaklubben BWK. Tävlingen avslutades med prisbord från Jinert 

Vi ser med framförsikt emot 2020! 

Styrelsen genom
//Calle Roxhage
Ordförande BWK 

Skribent: Calle Roxhage
E-post: Adressen Gömd

Finjasjön - En utmärkt sjö för vindsurfing!

Med nästan 5 km fritt får vi fina förhållanden vid väst till nordvästliga vindar. Andra vindriktningar är utmanande men plattvatten ger höga farter. Frånlandsvind från ost fungerar också bra om man kan kryssa hem i byvinden. 

Finjasjön är en utmärkt sjö att lära vindsurfa på då det sällan går hög sjö. Björkviken är hyfsat långgrund för den som vill ta sig hemåt med fötterna på botten :-) 

Detaljerad djupkarta Finjasjön

Finjasjön grafisk djupkarta

Postadress:
Björkvikens WSK - Segling
Robin Jangenhed, Jaktstigen 8
28144 Stoby

Kontakt:
Tel: 045136236
E-post: This is a mailto link

 

<>