Hoppa till sidans innehåll
Foto: Calle Vindsurfing Skåne

Möte i Helsingborg med Skånes vindsurfingklubbar

01 DEC 2015 07:48
Skånes Seglarförbund har fått en vindsurfande ordförande i år i form av Magnus Lindstedt, Hittarp. Magnus bjöd in Skånes vindsurfingklubbar inklusive Per Ringqvist, Varbergs Vindsurfinggymnasium, Claes Wilhemsson, sailcoach och Robert Klang, LBWS, nyvald ordförande för Svenska Vindsurfingförbundet. Detta för att diskutera vad vi kan göra tillsammans för att lyfta vindsurfingen i Skåne.
  • Skapad: 01 DEC 2015 07:48

Vi hade tre timmars brainstorming, diskuterande och nätverkande och kom fram till många nya förslag. Bland annat en ny plattform (hemsida och Facebookgrupp) för att finna vindsurfingklubbar i Skåne. Per Ringqvist tyckte det var häftigt att det fanns en vindsurfingklubb mitt i Skåne, långt från alla ungdomar känner till att det finns ett vindsurfinggymnasium i Varberg. 

Vi diskuterade också utbyte i form av klubblyft med instruktörsutbildning och sailcoach med stöd från förbundet. Delad kalender för att kunna besöka varandras tävlingar, träningar och läger.

Skåneserien hyllades också som en utmärkt "tävling för alla" som en inkörsport för kappsegling på bräda tvärs över klasserna. Man talade även hur vi som klubbar bättre kan fånga upp "freeriders", alla de som vindsurfar men inte vill tävla.

Lovande för vindsurfingen i Skåne och för Björkvikens Vindsurfingklubb.

Skribent: Carl-Johan Roxhage
E-post: This is a mailto link

Finjasjön - En utmärkt sjö för vindsurfing!

Med nästan 5 km fritt får vi fina förhållanden vid väst till nordvästliga vindar. Andra vindriktningar är utmanande men plattvatten ger höga farter. Frånlandsvind från ost fungerar också bra om man kan kryssa hem i byvinden. 

Finjasjön är en utmärkt sjö att lära vindsurfa på då det sällan går hög sjö. Björkviken är hyfsat långgrund för den som vill ta sig hemåt med fötterna på botten :-) 

Detaljerad djupkarta Finjasjön

Finjasjön grafisk djupkarta

Postadress:
Björkvikens WSK - Segling
Robin Jangenhed, Jaktstigen 8
28144 Stoby

Kontakt:
Tel: 045136236
E-post: This is a mailto link

 

<>