Hoppa till sidans innehåll

Historia


Björkvikens Windsurfingsklubb grundades 4 augusti, 1985. Det startade med ett antal vindsurfing sugna entusiaster som ville göra något mer än bara komma ner och vindsurfa för stunden. Klubben började arrangera diverse tävlingar som fick andra vindsurfare att få upp ögonen för vad Finjasjön kunde erbjuda som insjö. Senare började ett antal medlemmar att tävla på mer högre nivå, så som SM, NM, EM sa...mt VM. Klubben ökade i antalet medlemmar för vart år som gick. Vid starten hade Björkvikens Windsurfing Klubb 10 medlemmar, som mest har klubben haft 120 medlemmar i varierande åldrar. BWK är en omtyckt och välrenommerad insjö-klubb. Klubben är arrangör för Skåneserien sedan många år, denna tävling har dragit många vindsurfare långväga härifrån. Björkvikens Windsurfingklubb har arrangerat ett par SM samt andra lokala tävlingar.

Uppdaterad: 30 APR 2013 12:30 Skribent: Emil Tiljander

Finjasjön - En utmärkt sjö för vindsurfing!

Med nästan 5 km fritt får vi fina förhållanden vid väst till nordvästliga vindar. Andra vindriktningar är utmanande men plattvatten ger höga farter. Frånlandsvind från ost fungerar också bra om man kan kryssa hem i byvinden. 

Finjasjön är en utmärkt sjö att lära vindsurfa på då det sällan går hög sjö. Björkviken är hyfsat långgrund för den som vill ta sig hemåt med fötterna på botten :-) 

Detaljerad djupkarta Finjasjön

Finjasjön grafisk djupkarta

Postadress:
Björkvikens WSK - Segling
Robin Jangenhed, Jaktstigen 8
28144 Stoby

Kontakt:
Tel: 045136236
E-post: This is a mailto link

 

<>