Hoppa till sidans innehåll

En fullföljde :)

2017-12-04 17:27
San Sebastian är en riktigt fin stad i Baskien, norra Spanien. Strand i norr och berg som i övrigt inringar staden. Här finns bl a en gammal stadsdel, en lång strandpromenad och superb mat.
  • Uppdaterad: 2018-01-14 22:31

San Sebastian

San Sebastian Maratoia arrangeras i slutet av november och innehåller platta marathon, halvmarathon och 10 k väg.  Maran är tvåvarvs med bra möjligheter som publik att flytta sig och heja på kompisar och landsmän. Start kl 9 eller 8.45 betyder att det normalt är ca 10 grader vid start. Ingen risk för värmeslag alltså. Så långt hade vi tänkt ut det bra.

Fru Eva och jag fick med oss Niklas H med fru Maria. Dessa pratar spanska som infödda (i Marias fall kanske för att hon är det) och de hjälpte oss med skjuts Madrid-San Sebastian-Madrid, att äta pintxos och annat, och lärde oss om Spaniens regioner, typ Baskien. Perfekt att resa med folk som kan resmålet. Niklas och jag var anmälda till maran, som skulle bli min första, Eva och Maria var anmälda till 10 k.

Från Madrid är det ca 4,5 timmars körning till San Sebastian, mest på en höglandsplatå. Rätt torrt, men när vi kom till Baskien vid kusten var det som det blivit vår. Alldeles grönt och ett fuktigt klimat. Väderfenomenet regnskugga gör att nederbörden faller innan den passerar bergen, därav det torra höglandet.

Maria fick tyvärr avstå sitt lopp pga. problem med knät men Eva sprang som en raket och tog sig in på den snabbaste fjärdedelen av alla 10 k-damer, under dröm-52.

Eva

Laddad Eva i starten

I maran låg Niklas på fint, målet var 3.15 och efter halva loppet på 1.34 såg det väldigt bra ut. Men tyvärr, vid 30 km gjorde en hälsena som krånglat de sista veckorna det omöjligt att fortsätta. Trist men klokt förstås. Det var kanske jag som smittat Niklas, min hälsena som krånglat sedan september ville inte ge med sig så jag startade inte alls.

Niklas

Niklas efter halva maran

Men som vi sa några gånger, det finns sämre ställen att vara på än i Spanien. Två dagars turistande i Madrid avslutade resan med lite kultur, julklappar, mer pintxos och några enstaka glas Rioja.

Skribent: Alf Ek
Epost: Adressen Gömd

 

Bra länkar:

 

 

 

Postadress:
Björnstorps IF - Friidrott
Gunnar Sandmark, Oxelgränd 8
27531 Sjöbo

Besöksadress:
Skryllegården, Skryllegården
24791 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 070-551 73 61
E-post: This is a mailto link

Se all info