Hoppa till sidans innehåll

Svettigt på Citadelloppet

2018-07-27 09:44
Hur ska man bäst ladda upp inför ett lopp när det är 30 grader varmt?
  • Uppdaterad: 2018-07-27 09:44

Det fanns olika sätt att kyla ner sig på innan loppet; Marie och Mia stoppade hela huvudet under kallvattenkranen. Albert och Valter gick halvvägs till Ven innan de bestämde sig för att det var lika bra att ta ett armhävningsdopp i det grunda vattnet. Det visade sig vara bra strategier för Albert och Valter sprang hem vars en seger i Lilla respektive Stora Citadellknatet. Marie och Mia tog vars en silverplats i 5km respektive 10km loppet.

En annan strategi är helt enkelt att gilla värmen, vilket vi tror att David gjorde. Efter en solklar seger i 10km loppet fortsatte han ett 5km-varv till utan att stanna eller dricka vid målområdet.

Kerry, Carl och Jesper tog två varv i hettan och kryssade mellan klassiska marknadsstånd, andades in både matos och graffittiångor, hanterade blåsten vid badplatsen och alla kullerstenspartier två gånger! Bra jobbat och det gav utdelning i form av många poäng i Skånes veterancup.

IS Göta knep ohotat första, andra och tredjeplatsen i barnvagnsklassen på 5km. Det var imponerande att se med vilken hastighet ekipagen tog sig fram mellan marknadsstånd och över trottoarkanter. Kan detta vara en klass där Björnstorp kan utmana nästa år? Klassen kräver både barn och vagn men det kanske går att låna ihop inom klubben?

Efter loppen så blev det mer bad och mingel på marknaden innan den fina prisutdelningen på scenen. Många Björnstorpare fick gå fram både i Veteranklasserna och i de olika loppen. Efter prisutdelningen skingrades vi ut i sommarkvällen och marknadsvimlet med Samir och Viktor spelande i bakgrunden på scenen intill. Vilken härlig sommarkväll det blev!

Skribent: Karolin Wennerbeck
Epost: Adressen Gömd

 

Bra länkar:

 

 

 

Postadress:
Björnstorps IF - Friidrott
Gunnar Sandmark, Oxelgränd 8
27531 Sjöbo

Besöksadress:
Skryllegården, Skryllegården
24791 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 070-551 73 61
E-post: This is a mailto link

Se all info