Hoppa till sidans innehåll

Våra träningsgrupper 2020


Skidkul

Tränare Henrik, Olof och Nils

Torsdag 18.00-19.00

Vår nybörjargrupp för de allra yngsta 4-5 år. För att kunna vara med måste man kunna åka själv i Bjurrebacken men vi hjälper självklart till att komma på liften som man kan åka själv. Här är fokus på lek och att lära sig åka skidor genom lek och lekfulla övningar. Vi lär oss styra skidorna och mycket handlar om balans och hitta rätt position. Här är det också bra om du som förälder hela tiden finns i närheten.

Gröngrupp

Tränare Moa, Emil och Ulla

Torsdag 18.00-19.15

Den här gruppen är från ca 6 år och uppåt. Träningen bedrivs i Bjurrebacken. Vi lär oss tekniken genom lek och lekfulla övningar. Vi provar på att åka bana mellan koner och portar. Vårt mål är att börja åka med parallella skidor och när man är mogen kommer man att slussas över till blå grupp.

Blågrupp

Tränare Ida, Elina och Daniel L och Martin

Torsdag 18.00-19.30

Träningen i den här gruppen bedrivs till största delen i den stora backen och vi introducerar mer banåkning. Men ledordet är fortfarande att vi lär oss tekniken genom lekfulla övningar! Vi ser också att man vill prova på att delta på iaf en deltävling i Södra Dalacupen.

Rödgrupp

Tränare Niklas, Cecilia B och Daniel S

Tisdag och torsdag 18.00-20.00

Träning sker i stora backen. Detta år kommer denna grupp börja köra både slalom och storslalom. Mycket stor del av träningen sker i bana men vi slipar tekniken och lär oss igenom friåkning också. Vi ser även i denna grupp att man vill prova på att tävla i Södra Dalacupen och även kanske något Lilla Världscupen-kval. I år kommer denna grupp träna både tisdag och torsdag, men med torsdag som huvuddag. Slalomträning bedrivs på tisdagar och storslalom på torsdagar.

 

Uppdaterad: 04 DEC 2018 22:25 Skribent: Roger Davidsson
Epost: Adressen Gömd

VINTER

Skidspår, hur är statusen?

Elljusspåret Hanses hällar, Bjursås

Sörskog

 

Postadress:
Bjursås IK - Skidor
Mårtsbovägen 45
79021 Bjursås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info