Hoppa till sidans innehåll

Huvudstyelsens verksamhetberättelse 2020


Huvudstyrelsens verksamhetsberättelse 2020  

Föreningen Bjursås Idrottsklubbs Styrelse  

 

Styrelsen (utgör även arbetsutskott) 

Ordförande - Pernilla Sjörén  

Sekreterare - Karin Frodig  

Kassör - Anneli Johansson 

Ledamöter - Mikael Skansgård, Anna Strand  

                Torbjörn Eliasson 

 

Av styrelsens ledamöter är i tur att avgå: Pernilla Sjörén, Karin Frodig, Mikael Skansgård, Anna Strand, Torbjörn Eliasson och Anneli Johansson. 

 

Sektionsordföranden 

Alpin – Daniel Lönnros  

Fotboll – Daniel Hag 

Gymnastik – Linda Signell  

Skidor - Karin Malmberg  

Innebandy – Martin Nordlund 

Ishockey - Niklas Johansson   

 Cykel- Emil Österlund 

Huvudstyrelsen (styrelsen samt sektionerna) har under år 2020 protokollfört 6st sammanträdanden och AU har utöver detta haft 5st protokollförda sammanträden.  

 

Revisorer  

Revisor under året har varit Lisa Bogert-Isaks och Mats Zetterström  

 
Valberedning 

Årsmötet 2020 utsåg Klas Sjörén, Susanne Martinsson och Tomas Hases att utgöra valberedning inför årsmötet 2021.  

 

Verksamheten  
Under året 2020 har klubbens sju sektioner haft aktiv verksamhet. All verksamhet sker i ideell form. Den idrottsliga verksamheten inom föreningen redovisas mer utförligt i respektive sektions verksamhetsberättelse för år 2020.  

Medlemsantalet för föreningen Bjursås IK har varit 676 st betalande. Klubben bedriver i första hand idrottsverksamhet för barn och ungdomar i Bjursås med omnejd.   

 

Bjursås IK är sedan 2009 certifierad som ”utmärkt förening” av Falu kommun.   

 

Huvudstyrelsen har det övergripande ansvaret för föreningen. Närmare ansvarsförhållanden och huvudstyrelsens generella verksamhet och beskrivs i huvudstyrelsens verksamhetsplan 2021. På årsmötet 2020 beslutades att vi skulle bygga ut aktivitets/motionshallen i Biklokalen. Detta har påbörjats och går enligt planerna. Huvudstyrelsen kan konstatera att klubbens ekonomi är god.    

 

Maj-Albins hederspris för 2019 

Susanne Hedlund tilldelades Maj-Albins hederspris 2019.  

 

Gemensamt möte samtliga styrelseledamöter 

P.g.a av Covid-19 kunde inga gemensamma möten för samtliga styrelseledamöter genomföras. 

Ledarskapsutbildningar 

Under året har flera föreläsningar planerats för hela föreningens styrelser och ledare. Föreläsningar för att gemensamt stärka vårt arbete och ge utveckling i ledarskapet. Dessa har pga covid-19 fått ställas in.  

Ett utbildningstillfälle i ledarskap genomfördes under våren för våra unga ledare i fotbollsskolan, gymnastikläger och Bikś sommarvecka. Utbildare var SISU. 

 

Vildmarksloppet 

Tävlingsledare för året var Pernilla Sjörén. Övriga i styrgruppen var Jessica Kalles, Thomas Hases, Ulrika Hovdebo Bergqvist, Klas Sjörén, Susanne Martinsson, Marie Larsson, Ingegerd Grenfeldt och Daniel Slåtterby. 

P.g.a Covid-19 kunde årets Vildmarkslopp inte genomföras. Istället ordnades Vildmarksloppet special mellan 28/8- 6/9. Ett arrangemang där löparna sprang valfri stäcka. Vatten och godis fanns på utvalda ställen efter banan. Målportalen fanns vid Hanses Hällar för de som önskade springa under den. För de löpare som fotade sig själva vid en banderoll efter banan och sedan lade ut bild och text på sociala medier, fanns en möjlighet att vinna fina priser som våra sponsorer skänkt. Valfritt belopp fick swishas till Bjursås IK. Ekonomiskt utfall av tävlingen redovisas separat. 

 

Underhåll av byggnader m.m 

Detta år drabbades köket i BIK-lokalen av en vattenskada pga läckande kaffemaskin. Skadan åtgärdades till en försäkringskostnad av 9400 kr.  

 

Samverkan skola, förening och kyrkan 

Samverkan fortsätter, men p.g.a Covid-19 har vi inte kunnat haft möten som vi planerat.  

Samarbetet är viktigt och känns betydelsefullt.  

 

Avtal m.m 

Vi har sponsoravtal gällande 2020 med Bjursås Sparbank. 

Vi tecknade inte något nytt klädavtal för profilkläder med Stadium när detta löpte ut i aug 2020.  

Multiarena 

Föreningen har fått förfrågan av sockenrådet om vi var intresserade av att sköta driften av en multiarena. En multiarena som sockenrådet ska möjliggöra med bidrag från olika fonder. Denna arena ska finnas där ishockeyplanen ligger. Detta skulle innebära att denna yta skulle kunna användas året om för spontanidrott. Även planer finns för att anlägga kylslingor. Denna förfrågan har vi sagt ja till och ser positivt på att detta skulle kunna ge föreningen mer möjlighet till aktiviteter. 

Covid-19 

Då 2020 blev ett år när pandemin drog över världen, fick även vi i föreningen tänka till. Redan på årsmötet såg vi att det kommande året skulle bli en rejäl utmaning. Årsmötet hölls utomhus och efter det följde de flesta mötena på digitala plattformar. Huvudstyrelsen diskuterade och planerade så att föreningen jobbade på samma sätt gällande alla sektioners träningar för att följa de restriktioner varje förbund och folkhälsomyndigheten gav. Ett utmanande år för oss som förening, men också ett år där det visade sig att nya idéer föddes och en styrka i att se möjligheter i en annorlunda situation 

Bjursås IKś sommarvecka  

Under våren kom RF ut med önskemål om att föreningar skulle göra mer för barn och unga pga läget med covid-19. Detta väckte då en idé hos fyra ungdomar att genomföra en sommarvecka för barn födda 2012-2008. En vecka som finansierades av bidrag från sisu och Falu kommun. De 20 platserna fylldes på 24 timmar. En vecka som visade sig bli en succé bland både deltagare, ledare och föräldrar. Ledare var Nellie Hag, Ebba Johansson, Oscar Johansson och Arvid Sjörén. 

Belastningsregister 

Fr.o.m. 1/1 2020 ska alla ledare, styrelsemedlemmar och domare varje år visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister. 

Tack! 

Bjursås IK vill tacka, aktiva, ledare, styrelseledamöter samt sponsorer som bidragit vid och för föreningens verksamhet. Ert engagemang och bidrag är och utgör kärnan i den verksamhet som föreningen bedriver.   

 

Vi i styrelsen är övertygade om att föreningen Bjursås IK´s verksamhet ger en meningsfull fritid åt såväl unga som äldre, vilket är portalparagrafen i klubbens stadgar sedan 1936. Vi vill även passa på att gratulera till de många fina idrottsliga prestationer som genomförts i våra sektioners verksamhet.  
 

Bjursås mars 2021  

För huvudstyrelsen,  

Pernilla Sjörén 

Ordförande  

 

 

 

 

Uppdaterad: 28 MAR 2018 16:18

grasroten_190x150

 

 

Ange alt-text här.

 

 

  

Postadress:
Bjursås IK
Mårtsbovägen 45
79021 Bjursås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info