Hoppa till sidans innehåll

Reportage i Sanktan av Andréas Wester/Hässleholms IF


Hässleholms IF P96 tog hem segern på Familia cupen i Bjuv.

Seger för HIF i Familia cup

Ny plan, ny arena och en helt ny boll i form av Futsal. Men det satte inte stopp för HIF.
 

Hässleholms IF P96 har varit i Bjuv och spelat ännu en turnering. Det började bra för våra grönklädda lirare, vi vann första matchen mot Lunds SK.
Seger i första matchen är alltid viktigt men också ganska svårt.
Vi tog oss även genom andra matchen som var mot Helsinge från Danmark.
Kul med lag från annat land, vi trodde att det skulle bli den tuffaste matchen men vi tog tag i matchen direkt och kontrollerade den under alla elva minuter. Ledning i gruppen inför sista  matchen, vi ville vinna gruppen men var då tvungna att plocka poäng mot Klippan.

Nöjda med insatsen

Vilket vi också gjorde, det blev vinst i sista gruppspelsmatchen. Spelare, ledare och föräldrar var mycket nöjda med killarnas insats hittills i turneringen.
I kvarten väntade Eket. Eket som vi mött ett antal gånger och det brukar bli en jämn match, det blev det även här men vi vann till slut genom några snabba avslut i matchens sista spelminuter. I semifinalen stod ännu en gång ett danskt lag, förra gången vann vi mot deras andralag och nu stod vi inför Helsinges förstalag.

Viktigt med förstamålet

Det blev en jämn start och vilket lag som helst kunde tagit ledningen, vi fick in förstamålet vilket är mycket viktigt. Ännu viktigare var när vi fick in andramålet och kunde styra matchen på ett annat sätt. Men Danskarna var inte nöjda med detta utan tryckte på, vår målvakt gjorde kanonräddningar och fina kontringar så matchen blev till vår fördel till slut efter en hård och rolig match.
Finalen! Det är alltid kul att få spela final. Vi mötte IFK Klagshamn som är ett mycket duktigt lag, det var att ligga på dem från början och kontrollera matchen genom att ligga kloss upp i ryggen och vänta ut deras misstag och komma på kontring.
Vilket lyckades ett antal gånger men Klagshamn var ett bra lag och kom genom ett antal gånger och fick höra nätrassel. Vi spelar ett annorlunda spelsystem, vilket gör motståndarna lite förvirrade och det hade vi fördel av i anfallspelet som fungerade bra. Vi radade upp chanser och vann till slut matchen med allt jämnt 3-2. Det var en skön seger och ännu en guldmedalj runt halsen.
Familia cupen i Bjuv är en relativt nystartad cup med lag från olika delar av Skåne och Danmark!
Det var en liten, trevlig cup med bra inramning och härlig fart på läktarna...
Cupen erbjuder spel från pojkar födda 03-95!
Totalt så deltog 20 lag i P96 klassen den 6 februari.
Lag från Klippan, Eket, Klagshamn, Helsinge (DK), Bjuvstorp, Hässleholms IF, Lunds BK, Lunds SK, Löberöd, Harrie/Kävlinge, Hittarp och Svalöv.
Andréas Wester/Hässleholms IF

Vi från Bjuvstorps FF Tackar

Hässleholms IF samt tränare Andréas Wester

för dom fina orden.

 

 
Uppdaterad: 22 MAR 2010 17:54 Skribent: Jonas Ekenberg

SPONSORER:

 

 logga 2015

 

Gör ett besök på Intersport

 puma_logo1

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Bjuvstorps FF - Fotboll
Idrottsvägen 8
26739 Bjuv

Kontakt:
Tel: 04270325
E-post: This is a mailto link