Hoppa till sidans innehåll

Vad är Kitewing?


Kitewing kom till under slutet av 80-talet när Sami Tuurna och Carl-Magnus Fogelholm fick iden att bygga en vingformad kite för att kunde segla på is.

 

Det dröjde till i början av 2000-talet innan Kitewing slog igenom, nu ökar antalet utöver för varje dag. I norra Europa och Canada är det populärt att använda vingen på vinterhalvåret då man seglar på is eller snö, till skillnad från södra Europa och USA där man istället seglar på stränder och på stora asfalterade ytor.     

 

Kitewing är lät att lära sig, en helt oerfaren seglare lär sig alla grunderna på mindre än 30 minuter. Tack vara vingens utformning

behövs nästan ingen kraft för att hålla vingen i luften, detta gör att kitewing är en sport som passar alla, gammal som ung, killar och tjejer, kan umgås och segla tillsammans på lika villkor. För nybörjare rekommenderar vi att man börjar segla på hårt underlag, på vinter

med skridskor på is eller på sommaren med inlines på en öppen asfalterat yta. Andra utrustning du kan använda skidor, snowboard, skateboard, mountainboard m.fl.

  

Är du intresserad av att Prova På Kitewing?

 

Blackens Is Seglarklubb kan ge dig möjlighet att prova på Kitewing tillsammans med en instruktör. Våra instruktörer ger dig en genomgång på ca 10 min där du lär dig grunderna för att sedan kunna segla på egen hand.

 

Bra att veta.

Under en prova på dag. Står Blackens Is Seglarklubb för vingar och instruktör. Övrig utrustning som skridskor eller skidor (beroende på underlag), pjäxor, hjälm och isdubbar måste du tillhanda hålla själv.

 

Är du intresserad eller har några frågor är du välkommen att ringa eller maila oss.

  

Kontaktpersoner Eskilstuna

Lasse Wall      tel.              070-756 95 54      

This is a mailto link

 

Alex Larsson   tel.              070-27 05 790       

This is a mailto link  Alex Hemsida

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:05
 
 


 

 


 

Svenska Isseglarförbundets logotyp


 

 

Postadress:
Blackens IS - Issegling
Lars Wall, Borgvägen 7 B
63531 Kvicksund

Kontakt:
Tel: 016342190
E-post: lasseswall@hotmail.c...

Se all info