Hoppa till sidans innehåll

Verksamhets berättelse 2019-2020

18 NOV 2020 19:06
  • Uppdaterad: 18 NOV 2020 19:06

Verksamhetsberättelse Blackens Isjaktsseglare 2019-2020

Årsmöte

Blackens Isjaktsseglare startade säsongen 2019-2020 med ett årsmöte den 13 Nov i KSK klubbhus.

Seglingar

4 jan
Den rekordvarma säsongen där tyvärr Mälardalens isar lyste med sin frånvaro hela säsongen, inte ens på lilla Västersjön uppe vid Surahammar fanns det bärig is! Premiär för några utav oss vart den 4 jan på Vikasjön uppe vid Falun, några dagar senare på samma ställe kom flera utav våra seglare med i ett SVT reportage!

7 feb
Stora Vällan Falun, lätt vind med skridskor och stor påse. Peter K, Lasse och jag dvs. dom seglade och jag stukade foten innan segling, så det vart en usel och kort dag på isen.

 

SverigeCupen

Det seglades SM i samtliga klasser i Skridskosegling på Stora Vällan väst om Falun 14 mars, Peter Klingwall i topp!

 

 

WISSA

 

Läs mer om Frank och vårat Svenska team och deras seglingar på .
https://www.facebook.com/wissasweden/

IKA Snow kite Word Cup


https://www.youtube.com/watch?v=IkbdhOEW3_4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0JiXpit4-savQzwiYwLfeb8rfcyUFGkJXaBv-_MMr5GBB53V_yOh9Jfe8
Frank var den enda Svensk som deltog i den enda segling i 2019-2020 års snow kite WC som blev av.
Den 26 Feb- 1 mars i Togliatti i Ryssland där Frank slutade på 45e plats i Maraton klassen efter flera dagars otroligt tuffa tävlingar med slask och djupt vatten på isen. Att säga att tävlingen var Ryssdominerad är närmas en underdrift då nästan alla de övriga var Ryssar, Maraton klassen vanns dock av DMITRO YASNOLOBOV från Ukraina.
Frank deltog också i ski klassen där han slutade som 33a BRA jobbat.

Isjakt

I klubbens lilla hörn av isjaktssegling var verksamheten heller inte så omfattande p.g.a. isläget. Föreningen representerades ändå vid två tillfällen av S 515 Tord Kvartsén den 21 - 23 januari vid Grand Master Cup på Orsasjön, en tävling för ”ärrade” äldre gentlemän med mer än sextio års livserfarenhet, och SM för DN jakter 14 – 15 mars på Oresjön.
Grand Master Cup hade 28 deltagare från 9 nationer och 7 seglingar genomfördes. SM hade också 28 deltagare varav 4 utlänska deltagare. Seglingarna genomfördes först på Oresjön och flyttades till Orsasjön på söndagen, vilket gjorde att flera inte deltog på söndagen bla. Tord som annars tog en 17:e plats på GMC och en blygsam 25:a på SM

 

Avslutningen och Summering

En säsong vi hoppas slippa framöver, det seglades tyvärr alldeles för lite i den rekord snörika fjällvärlden efter Corona epidemins intåg och utbredning i Mars. Vi hoppas nu på en bättre is och snövinter denna säsong!

Vid tangentbordet Lasse Wall & Mikael Peterson

Skribent: Mikael Pettersson
Epost: Adressen Gömd
 
 


 

 


 

Svenska Isseglarförbundets logotyp


 

 

Postadress:
Blackens IS - Issegling
Lars Wall, Borgvägen 7 B
63531 Kvicksund

Kontakt:
Tel: 016342190
E-post: lasseswall@hotmail.c...

Se all info