Hoppa till sidans innehåll

Parmönstring i Tranemo 2010-03

02 APR 2010 18:43
Den 27-28 mars 2010 var alla häst par inbjudna till mönstring i Tranemo av parkörningens vänner. Syftet var att försöka trygga Sveriges medverkan i parkörning i mästerskapen. Bla Kuskringen och Mats på Tidaholmsvagnar bidrog till en mycket trevlig helg med god mat och mycket hästprat.
  • Skapad: 02 APR 2010 18:43

Från Blekinge Körsällskap så åkte 2 ekipage, Cathryn och Jörgen Wiberg med sina korsningshästar Saba och Bimbo (3 år) samt Ebbe och Agneta Toresson med sina nordsvenska brukshästar Elver (4 år) och Flisan (7 år).

Hästarna blev installade i plåtcontainers där vissa skulle testa akustiken direkt genom att gnägga och banka i väggarna. Därefter fick vi lite tid till att titta på de andra ekipagen när de körde sina pass för granskande ögon. Många goda tips delades ut från de 4 erfarna herrarna. När det blev dags för oss att köra hade våra hästar lugnat ner sig betydligt men blev lite taggade igen när vi skulle spänna för dem så vi fick lite hjälp så de stod stilla framför en stilig dressyrvagn. Lite granskande blickar och lite tips och goda råd och sedan tyckte herrarna att det räckte. Eftersom vi inte har en egen parvagn fick vi förmånen att få låna en mycket trevlig dressyrvagn av Jan-Erik Andreasson. Den är även till salu om det finns någon spekulant.

På kvällen blev det en del diskussioner hur vi skulle få parkörningen att utvecklas och få fler ekipage.

På söndagen var det dags för trav och skritt pass i skogen. De flesta ekipagen blev klockade på skritt tiderna. Vi hade Jan Olofsson i vagnen och han blev helt frälst i vår lilla Flisan och tyckte att hon skötte sig perfekt. Men däremot fick vi jobba en hel del med Elver för att få fram honom till att hjälpa Flisan att dra vagnen och inte bli hängande i stångkopplet.

Vi vill tacka alla inblandade för en trevlig helg och hoppas att den kommer att bidra till att fler par-ekipage kommer till start på alla nivåer. Att köra par känns som ytterliga en utmaning från att tävla enbet och än har inte vi kommit på hur man ska lösa allt runtomkring med vagnar, transport, boende mm.

Fler bilder hittar du här: http://www.ohwall.se/haestsport/haestsport-2010/parkoerning.php

Nedan bild på Ebbe, Flisan (ljusbrun) och Elver (mörk brun) och i bakgrunden kan ni se Eva Ottosson med sina halvblod och maken där bak som groom

(man måste klicka på bilden för att kunna se hela??)

Ebbe 

Nästa bild Jörgen och Cathryn med Bimbo (med strumpor) och Saba

 (man måste klicka på bilden för att kunna se hela??)

Skribent: Agneta Toresson

 

Besökare sedan 2010-03-13 kl 20:30 

         besöksräknare 

Postadress:
Blekinge KS - Ridsport
Terés Gustafsson, Klakebäcksvägen 135
37375 Jämjö

Kontakt:
Tel: +46708550234
E-post: This is a mailto link

Se all info