Hoppa till sidans innehåll

Dorthealyst 2016

03 MAJ 2016 17:35
Även detta året fanns BKS representerat på tävlingarna i danska Dorthealyst, denna gång genom Kajsa och hennes shetlandspar i den Nationella Msv-klassen för ponnypar. Här kan du läsa om hur det gick!
  • Skapad: 03 MAJ 2016 17:35

Vi körde från Sverige på onsdagsförmiddagen och kom fram till Dorthealyst i lagom tid ett par timmar före den obligatoriska veteriniärbesiktningen samma kväll. Hästarna stallades in och flätades samtidigt som saker packades upp och hamnade på sin plats. Det är tur att man inte åker ensam, då hade det blivit stressigt! Båda hästarna travade senare glatt igenom besiktningen utan problem. 

 

Dressyren för de nationella klasserna kördes på torsdagen. Jag som var förkyld redan innan vi åkte hemifrån kunde knappt prata alls på torsdagen, inte jätteroligt att köra in på dressyrbanan med vetskapen om att man bara kan viska och smacka... Men hästarna bromsades upp rätt ordentligt av underlaget så lite tur var det att det hade regnat ordentligt. Med tanke på kuskens kondition så gick det väldigt bra, dessutom var det första gången vi tävlade med detta programmet, 58,96 straff hamnade vi på och det räckte till förstaplatsen. 

 

Fredagen ägnades åt att välja vägar i maratonhindren och att titta på de internationella ekipgen som körde dressyren. Trots att det hade torkat upp lite sen gårdagen var hindren riktigt leriga och hala. Ett hinder ströks och A-sträckan kortades. Hästarna var nöjda med ledigheten och fick gå ut och beta och skritta några rundor. Trots regnet och all lera var stallarna riktigt torra och fina, halm fanns det också gott om så man behövde aldrig oroa sig för att de hade det blött och lerigt i boxarna.  

 

Klockan 10.05 på lördagen startade vi på A-sträckan och solen tittade till och med fram bland molnen då och då. Hästarna var på hugget och ville öka hela tiden, fick skritta en del för att inte hamna under minimitiden... Första hindret och vattenhindret gick otroligt bra, hade bra tryck in i hindren (min högerhäst tvekade först vid vattnet men det gick över fort) och följde min plan vilket resulterade i snabbaste tiderna i de hindren i min klass. I de två andra hindren gick det lite sämre, hästarna var lite för snabba för mig och när inte bromsen tar för att underlaget släpper och rösten bara fungerar sådär så händer det lätt att man hamnar lite fel. Men man får inte ge upp för det! Hästarna var pigga och glada när vi gick i mål och det är det viktigaste. Vi hamnade på en tredjeplats i maratonet och föll ner till en andraplats i totalen. 

 

Söndagen bjöd på riktigt fint väder, banan hade hunnit torkat upp riktigt bra och var inte tung alls. Jag hade nästan tre bollar till ledande ekipage och knappt två bollar till tredjeplatsen i totalen. En boll föll för oss och lite tidsfel hann det också bli men hästarna kändes riktigt fina. Banan var bra byggd och lite utmananingar fanns såklart med och mina 7,45 straff räckte hela vägen till seger i både precisionen och totalen! 

 

Jag är jättenöjd med hästarna som kämpat och gjort sitt bästa hela veckan. Dessutom var det en trevlig och otroligt lärorik tävling som var riktigt välarrangerad! Hoppas på att få köra där fler gånger och kan verkligen rekommendera andra att göra ett besök i vackra Dorthealyst!

 

Precision

Skribent: Kajsa Björnsdotter

 

Besökare sedan 2010-03-13 kl 20:30 

         besöksräknare 

Postadress:
Blekinge KS - Ridsport
Terés Gustafsson, Klakebäcksvägen 135
37375 Jämjö

Kontakt:
Tel: +46708550234
E-post: This is a mailto link

Se all info