Hoppa till sidans innehåll

Kurser i Boden


 

OBS! Tills vidare kommer inte sportdykarutbildningar att hållas, vi hänvisar till DK Polar i Luleå.

 

 

 

Åldergräns: 12 år

Program finns i länk här: Sportdykarutbildning information

 


Generell information:

Årets första nybörjarkurs startar i februari-mars och pågår under våren. Om det finns nog många intresserade körs även en kurs under hösten, minst 3 deltagare.

 

Fortsättningskurser startar när det finns intresserade.

Vid intresse hör av dig till This is a mailto link eller ring John 070 - 633 38 01

Boden med omnejd har många vatten som är bra för nya dykare att börja i och för de lite mer erfarna bjuder Luleälven på många varierande fina dyk, vad sägs till exempel om att dyka ner på natten med undervattenslampor och klappa laxarna när de står och vilar på botten eller plocka upp några av de många tusentals fiskedrag som fiskarna kastar bort varje år. I Boden finns vi som tycker att det här är toppen men det enda som syns av oss är några bubblor och vi tycker att det är kul att dela med oss till fler som vill uppleva detta. Vi gör även resor till Norge där det bjuds på fantastisk undervattensnatur och väl bevarade vrak från Andra Världskriget.

Skillnaden mellan att ta ett dykarcertifikat här i Boden och att ta ett utomlands är att den här utbildningen innehåller mer och tar därför längre tid. Vi utbildar dykare för att de ska vara redo att ta hand om sig själva och sina kamrater i det klimat vi har här uppe. Dykningen vi gör här uppe sker ofta i lite sämre sikt och efterhand ibland i strömmande vatten. Det tar lite längre tid att bli bekväm i det, men efteråt kommer ni känna er väldigt bekväma den dagen ni hoppar i tropiska vatten med god sikt.

Efter en genomförd kurs inom Bodens Sportdykarklubb är ni redo att ta er an många tuffa dykplatser på ett säkert sätt och när ni väl kommer utomlands i varma vatten så kan ni koncentrera er på allt vad naturen har att bjuda på utan att lägga allt fokus på hur dykarprylarna fungerar, som tyvärr många gånger blir resultatet av en snabb 4-dagars utbildning.
Kort och gott – Ni är redo och säkra.

Under utbildningen övas vattenvana och att simma med cyklop, snorkel och simfötter så det enda kravet vi ställer är simkunnighet.

Uppdaterad: 16 OKT 2017 20:30 Skribent: John Jakobsson

Postadress:
Bodens SDK - Sportdykning
c/o John Jakobsson, Gamla Buddbyvägen 3
96142 Boden

Kontakt:
Tel: +46706333801
E-post: This is a mailto link

Se all info