Hoppa till sidans innehåll

Föräldramötet


Bohus gymnastikförening
Föräldramöte HT2021
måndag 11/10 och tisdag 12/10


Trygg förening.
Vad är trygg förning?
Bohus gymnastikförening har sedan vårterminen 2020 varit med i kommunens satsning ”Trygg förening”. Tanken med trygg förening är att kommunen ska hjälpa föreningslivet att jobba förebyggande och agera innan problem uppstår, (förebyggande arbete mot mobbning, kränkningar, sexuella trakasserier/övergrepp). Trygg förening är också ett sätt att säkerställa att föreningen vet vad barnkonventionen innebär och att den efterlevs. Målet är även att kommunens föreningar ska få en samsyn på detta. 

Tryggförenings medlemmar i Bohus Gf:
Alla föreningar som är med i trygg förening ska sätta ihop en arbetsgrupp inom sin förening. Gruppen ska bestå av minst två representanter från styrelsen, minst en ungdom, en förälder och en ledare. Gruppens uppgift är att vidarebefordra trygg förenings information, överse att allting går rätt till i föreningen, jobba aktivt med barnens trygghet, samt samla in belastningsregister från alla ledare i föreningen.
Exempel på uppgifter arbetsgruppen har gjort:
- Enkät över barnens mående under träningen/ hemma.
- Trygghetskarta (karta över salen, där barnen gjort ett kryss där de känner sig
otrygga). Därefter ett samtal med kommunens fritidskontor om resultatet.


Orosanmälan:
Ifall vi ledare känner att något barn far illa kommer vi som förning att göra en orosanmälan till socialstyrelsen. Detta gör inte någon enskild ledare utan det är styrelsen som står för anmälan.


Barnkonventionen:
Barnkonventionen blev 2020 lag i Sverige. Lagen består av sammanlagt 45 artiklar som ska följas. Exempelvis: ”Alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter, Ingen får diskrimineras” och ”Barn har rätt till liv, överlevnad och utveckling” osv. Denna lag ska följas av alla, även er föräldrar. För mer info https://unicef.se/barnkonventionen/las-texten
—————————————————————————————————————
Om föreningens uppbyggnad
Vi arbetar i arbetsgrupper och vår tanke är att om vi är många som hjälper till gör var och en väldigt lite.
Varje arbetsgrupp har en styrelserepresentant som är med på styrelsemöten och styrelsens uppgift är att vara den högst beslutande gruppen. Allt arbetet görs, i respektive arbetsgrupp.
De grupper vi har idag är:
- Ekonomi/It
- Föräldragrupp
- Ledargrupp
- Ungdomsgrupp
- Trygga Barn
De grupper vi ska arbeta fram är bla evenemangsgruppen, Active cheer grupp. Har du viljan att hjälpa till och jobba fram en bra och kvalitativ verksamhet för ditt barn. Hör av dig till Terese eller Linn. Man behöver inte vara proffs på ett ämne, vi lär av varandra helt enkelt.
—————————————————————————————————————
Våra ledare
Föreningen har sammanlagt 24 ledare. Dessa delar på 23 barngrupper och 3 vuxengrupper. Vi har tre olika sorters ledare:
- Ledare (kan du bli från 15år)- Ledaren har huvudansvaret.
- Hjälpledare (kan du bli från 13 år)- Hjälpledaren har inget direkt ansvar, hjälper ledaren i salen.
- Minihjälpledare (kan du bli från 8år)- Minihjälpledaren har inget ansvar alls. Bara med för att se hur ledarrollen fungerar, hjälper till med det hen vill.
Ledarna får möjlighet att gå de utbildningar som behövs för de grupper de är ledare i. Föreningen står för dessa utbildningar. Vi anpassar alltid ledare efter vilken grupp det är ledare för- vi försöker även göra detta vid vikarier. Nya ledare får alltid det stöd som behövs. Exempelvis: mer erfarna ledare följer den nya
ledaren i början- visar hur allting fungerar och hur man kan tänka vid planering mm. Vill du eller någon du känner bli ledare/hjälpledare/minihjälpledare? Kontakta Terese Dahl på 0702-369013
—————————————————————————————————————
Inbetalning av medlemsavgift.
Barnen är försäkrade under första träningstillfället, sedan är det inte försäkrade förens medlemsavgiften är inbetalad. På höstterminen är sista inbetalningsdagen 30/9 och på våren 31/1 (var noga med att betala in vårterminens avgift efter årsskiftet). Barnen är försäkrade via Svedea. Barnen är försäkrade under träningen och på väg till och från träningen. Skadeanmälan görs på Svedeas hemsida.
Medlemsavgift (ingår, Medlemskap, försäkring och träningsavgift).
- Går barnet 1 eller två grupper är medlemsavgiften 200kr per barn och termin.
- Går barnet 3 eller fler grupper är medlemsavgiften 300kr per barn och termin.
Medlemsavgiften ska alltid betalas in genom bankgiro. Var noga med att skriva in Hela barnets namn (det namnet du anmält barnet i), Hela barnets
personnummer, och alla grupper som barnet är aktiv i. Vet du inte gruppens namn skriver du tiden som gruppen är. Barnen är som sagt inte försäkrade förens inbetalningen är inne på vårat konto, Tänk därför på att så snabbt som möjligt betala in. De äldre barnen får exempelvis inte hoppa trampett om inbetalningen inte är inne.
—————————————————————————————————————
Föräldrar inne i salen
Föräldrar inne i salen är aktiva och ombytta. Regler för olika grupper:
• Rytmik 1-2 år: En vuxen per barn och man är aktiv och med barnet inne i salen. Man står absolut Inte och småpratar med andra vuxna och låter barnet springa själv.
• Bamsegrupperna: De barn som klarar sig inne i salen själva Är själva inne i salen. Övriga föräldrar som är med inne i salen är aktiva och ombytta. Antingen är man med barnet eller agerar hjälpledare och passar vid ett redskap.
• Samtliga grupper: Föräldrar som inte är ombytta respektive sitter vid kanten skickar ledaren ut i omklädningsrummen. Gäller alla grupper oavsett åldersgrupp. Detta på grund av säkerheten och även corona och antalet i salen.
—————————————————————————————————————
Märken
Inom redskapsgymnastiken tar barnen märken. Sammanlagt är det 13 märken som går över alla redskapsgrupper. För att barnen ska ha klarat ett märke behöver de kunna visa gymnastiska övningar; dessa övningar tränas kontinuerligt över terminen. Olika grupper tränar på specifika märken (info om detta finns på våran hemsida). Gruppen ert barn går i beror på vilket märke de är på. Märkena har en tydlig röd tråd
Exempel på en övning och hur den utvecklas i märkesprogrammet.
- Kullerbytta, märke 2
- Kullerbytta till stående och kullerbytta på plintlock, märke 3
- Kullerbytta på plint, märke 4
- Trampett - köttbulle och ljushopp, märke 5
- Trampett Hög kullerbytta, märke 6
- Trampett mattberg (kullerbytta), märke 8
- Trampett volt, märke 9.

Ledarna har kommunikation mellan varandra, gällande om ett barn ska flyttas upp till en svårare grupp. Ledarna kontaktar isåfall dig som förälder ifall vi vill flytta upp ditt barn. Lita på ledarnas kompetens och kunskaper, vi gör det som passar bäst för ditt barns utveckling.
Märken finns att köpa av ledarna i gymnastiksalen. Prata med ledarena om ni har några frågor.
Märket kostar 30 kr.
—————————————————————————————————————
Försäljning
Vi säljer olika produkter för att få in mer pengar till föreningen. Eftersom vi är en ideell förening får vi inte gå en massa plus på kontot med enbart medlems
och terminsavgiften, därav försäljning.
• Idrottsrabatten: har vi ett säljkrav för samtliga deltagare födda 2014 och äldre nu under hösten och de födda 2015 och äldre under våren, plus de deltagare som är yngre som går i en grupp från 7 år tex cheerleading nybörjare, parkour yngre osv. Säljkravet är 2 häften per barn oavsett antal grupper barnet går i och hämtas ut under en vecka som föräldragruppen ansvarar för. Övriga som missat detta eller nytillkomna deltagare hämtar ut av ledaren. Pengarna från idrottsrabatten går till nya redskap.
• Ravelli: kataloger delas ut till alla deltagare utan säljkrav, men önskvärt att samtliga säljer minst ett paket var. Länk för registrering mm finns på vår facebookgrupp Bohus GF. Pengarna från Ravelli går till nya redskap.
• Hygienprodukter: i vår egna webshop www.lrworld.com/bohusgf Pengarna går till aktiviteter utöver vår verksamhet så alla kan följa med utan att betala extra. Tex en parkour park, välutrustad gymnastiksal mm.
• Sponsorhuset www.sponsorhuset.se/bohusgf Gör undersökningar, handla mm
• Gräsroten genom svenska spel
• Bingolotto: prenumeration på bingolotto
De tre sista går till föreningen och täcker upp tex redskap, aktiviteter och övrigt i föreningen.
—————————————————————————————————————
Hemsidan
På våran hemsida kan du hitta all information gällande Bohus gymnastiskförening. https://idrottonline.se/BohusGF-Gymnastik/ 
—————————————————————————————————————
Övrig kommentar från mötet:
• Se till att vara i tid när du hämtar ditt barn från träningen. Flertal gånger som barn i 3-5 års åldern har fått vänta länge. Om barn under 8 års ålder ska gå hem själv, skicka med en lapp till ledaren.
• Parkering stora parkeringen för att undvika böter då det är parkeringsförbud utanför salen.
• Kom förberedd till passet, uppsatt hår och tejpade örhängen eller ta ur örhängena. Inga övriga smycken, klockor etc.
• Sjukanmälan via sms eller pm till Terese eller Linn vid fler än 2 tillfällen på raken. Ej via vår facebookgrupp.
—————————————————————————————————————
Stort tack från
Terese Dahl och Linn Corneliusson

Uppdaterad: 05 NOV 2021 08:06 Skribent: Anna Rubbó
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Bohus GF - Gymnastik
Lennart Dahl, Platåvägen 14
44534 Bohus

Kontakt:
Tel: 0793371629
E-post: This is a mailto link...

Se all info