Hoppa till sidans innehåll

K6 segling på Bohusmalmön

03 AUG 2014 14:34
BJK deltog med tre båtar på årets kosterbåtsseglingar som i år gick på Bohus-Malmön.
Per-Oskar och Karl-Olle tog rubbet!
  • Skapad: 03 AUG 2014 14:34

Per-Oskar Carlsson och Karl-Olle Gran i K6: an Anzy från segelsällskapet BJK i Grebbestad, tog hem samtliga pokaler när Kosterbåtsdagarna seglades på Bohus-Malmön.

Det startade bra för dem,  med en vinst redan första dagen i seglingarna om Kosterpokalen, en pokal som seglats om sedan 1928. Seglingen avgjordes i lätt och växlande vind på en cirka 15 distansminuter lång bana runt Bohus-Malmön.

Under andra dagen seglades det om Ägirskölden, en trofé i rent silver som kosterbåtarna seglat om sedan 1932. Tre korta seglingar på kryss-länsbana där Anzy hade placeringarna 1, 2, 1. Tvåa med omvända placeringar, d.v.s. 2, 1, 2, var K6 nr. 28, Tuli, SS Fram Göteborg, med rorsman Royne Moberg, f.d. Svensk Mästare i Folkbåtsklassen. Trea med placeringarna 3, 3, 3, var K6 nr 51, Bullen, BJK, Bertil Engdahl och Jerker Törnros.

Tredje dagen seglades ytterligare två seglingar för att få ihop sammanlagt sex seglingar i Klassmästerskapet, varav sämsta placeringen får räknas bort.  De här delseglingarna vanns av respektive Anzy, Tuli och Bullen och därmed seglade Anzy hem även Klassmästerskapet med Tuli som tvåa och Bullen som trea.

Bertas kanna, som är en pokal skänkt till Kosterbåtsförbundet av Stora Stenars SS i Hamburgsund, att utdelas till den K6 som varit bäst i samtliga seglingar, ingen borträknad, togs följaktligen även den hem av Anzy. Per-Oskar och Karl-Olle har sedan tidigare ett par inteckningar i den här pokalen. Karl-Olle Gran, som nu gastar Per-Oskar, fick nu sin andra inteckning i Kosterpokalen som han vann 1992 då som rorsman på K6 nr. 51 Bullen.

K6 seglarna Anders och Lars Hedin i K6 50 Gallanth, som också seglar för BJK, fick Gamla Frammares pris för bästa start, med en välavvägd babordsstart.  Så Grebbestadsklubben kan summera att samtliga priser gick till klubben.

 

Bertil

Skribent: Göran Ek

 

socialinsta

socialfb

  

Tack till våra sponsorer!

 

Logga GBM

Logga fotograf Robert Dahlberg

Logga Grebbestad Varv

Logga ICA Grebbestad

"Klas i Greby"

Bergströms Bygg AB

Logga Flaggfabriken Kronan

Logga Golvet Gerlesborg

 

Logga Q-Security     

 

Logga COOP

Logga Tanums shoppingcenter

Logga MediQTech

Logga Svensk Fastighetsförmedling

KS Connect AB

Kjells Färg och Golv AB

Tanums Hemelektronik Service

Hagbergs VVS AB 

sjoraddningen

 

 

 

 

 

Postadress:
Bohuslänska JK - Segling
Vadskär 1
45772 Grebbestad

Besöksadress:
Vadskär 1
45772 Grebbestad

Kontakt:
Tel: 0706314825
E-post: info.bjksegling@gmai...