Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet

07 JAN 2015 21:18
Ordförande Göran Ek reflekterar över det spännande året som gått och vad vi alla har att se fram emot 2015.
  • Uppdaterad: 08 JAN 2015 00:37

Hej alla medlemmar

Tack för att jag får lov att vara medlem i denna fina klubb som verkligen har den lokala seglingen i fokus.
Det har varit väldigt intressant men även till viss del oroande under året som gått. Styrelsen har minskat i antal igen efter årsmötet samtidigt som medlemmar saknar den service som brukar vara till hands. De mest tunga posterna som saknas framöver är kassör och ordförande men flertalet är vakanta eller tillsatta tills vidare. Det vi kanske inte tänker på är att de som sitter i styrelsen och representerar en sektion ska ju helst ha någon att arbeta med vid sidan av dessa. De få som finns är väldigt uppskattade och är en enormt viktig del av BJK´s kultur och själ. Styrelsen har tyvärr måst ta beslut att försöka prioritera sina aktiviteter. En är att vi enbart har nyhetsutskick via e-mail och plockat bort BJK bladet. Vi tror att detta är ekonomiskt neutralt då BJK bladet kostade väldigt mycket i tryck och arbete.
Samtidigt kan jag även reflektera att seglaråret har varit väldigt bra. Vi har haft seglarskola, prova på segling för bygdens barn och skolan. Ungdomarna har tränat en gång i veckan och varit med på flera regattor. Kölbåtsseglingarna har begränsats till K6 seglingar förutom Grebbestads regattan som även 2014 blev en riktigt bra tävling. Det ser ut som K6 båtarna växer i antal och utvecklar en entypsklass i området norra Bohuslän, riktigt kul.
2015 kommer vi att satsa tiden på att få fler seglare till klubben så att vi kan växa på den aktiva delen av medlemmar. Vi kommer att köra separat segling där syftet är att vara på sjön och ha kul. Är det någon som känner sig manad att hjälpa till så hör av er! Seglarskolan kommer även att köra igång piratseglarskola för de allra minsta, dvs de som är för små för att segla själva i en optimist.
Nytt på tävlingsfronten är att vi ska försöka oss på en skärgårdsregatta för jollar, dvs en lång skärgårdsdbana. Datumet är 5 september.
Under året så kommer det mer information om vad som ska hända och vad som har hänt.

Medlemsregistret har flyttats under 2014 ifrån en excelfil till vårt administrationsverktyg ”idrottonline” som drivs av svenska idrottsförbundet och nu är obligatoriskt. Det har varit en enorm insats men kommer att underlätta väldigt mycket när det väl är på plats. Vi kan dock inte garantera att detta skett felfritt så ha lite tålamod ifall det blir någon information som inte stämmer när vi nu kör igång det nya verksamhetsåret.

Välkomna till Vadskär 2015, det är alltid kul att ha er där

Göran Ek


Hälsningar, Göran
Skribent: Göran Ek

 

socialinsta

socialfb

  

Tack till våra sponsorer!

 

Logga GBM

Logga fotograf Robert Dahlberg

Logga Grebbestad Varv

Logga ICA Grebbestad

"Klas i Greby"

Bergströms Bygg AB

Logga Flaggfabriken Kronan

Logga Golvet Gerlesborg

 

Logga Q-Security     

 

Logga COOP

Logga Tanums shoppingcenter

Logga MediQTech

Logga Svensk Fastighetsförmedling

KS Connect AB

Kjells Färg och Golv AB

Tanums Hemelektronik Service

Hagbergs VVS AB 

sjoraddningen

 

 

 

 

 

Postadress:
Bohuslänska JK - Segling
Vadskär 1
45772 Grebbestad

Besöksadress:
Vadskär 1
45772 Grebbestad

Kontakt:
Tel: 0706314825
E-post: info.bjksegling@gmai...