Hoppa till sidans innehåll

Optimistkurser


Optimist är den största jolleklassen i världen. Tack vare detta är Optimisten inte bara perfekt som din första segelbåt utan du har också goda möjligheter att utvecklas inom klassen.

Seglarskolekurserna inom Optimist rekommenderar vi för dig som är 8-12 år. Vi erbjuder en nybörjarkurs som passar dig som aldrig seglat förr eller kanske bara suttit med i båten innan.
   Har du redan gått i seglarskolan hos oss eller någon annan en sommar, eller flera, och tror att du minns det du lärt dig så passar fortsättningskursen i Optimist dig. Ibland går dessa kurser samtidigt och då finns det möjlighet att byta grupp om vi ser att du behöver mer av en utmaning eller kanske skulle må bra av ett lite lugnare tempo.

Nybörjarkursen
I nybörjarkursen lär vi oss vad båtens delar heter, hur man riggar en Optimist och framförallt vad alla delar är till för. Hur styr man med en pinne istället för en ratt? Hur tar sig en båt framåt med hjälp av bara en vit tygbit? Vi lär oss att skota och styra för att behärska seglingssätten halvvind, bidevind, slör och läns.
   Vi seglar mest i viken utanför klubbhuset, där är vattnet skyddat och ni har nära in till bryggan. På onsdag eller torsdag brukar vi segla lite längre bort och ibland äta lunch på en ö och bada lite. I alla våra kurser gör vi också en kapsejsningsövning, veckans höjdpunkt för många.

Fortsättningskursen
Ni som går fortsättningskursen i Optimist inleder veckan med en genomgång av det ni bör kunna sen tidigare. Sen fortsätter vi utveckla er känsla för segling.
   Fortsättningskursen fokuserar mycket på seglingssätten bidevind och läns; ni ska lära er att kontrollera inte bara åt vilket håll ni seglar men också hur fort ni seglar.
   Efter fortsättningskursen kommer ni att behärska alla segelsätt och att både slå och gippa. Då har ni en bra grund för att börja tävla lite eller segla RS Feva på BJK. Precis som i nybörjarkursen seglar vi på utflykt en dag och har också kapsejsningsövning. De som vill får även testa att tävla lite mot varandra och lära sig om väjningsregler och tävlingsstrategier.  

 

DSC_0814

Uppdaterad: 05 MAR 2018 17:23 Skribent: Glenn Jonasson

 

socialinsta

socialfb

  

Tack till våra sponsorer!

 

Logga GBM

Logga fotograf Robert Dahlberg

Logga Grebbestad Varv

Logga ICA Grebbestad

"Klas i Greby"

Bergströms Bygg AB

Logga Flaggfabriken Kronan

Logga Golvet Gerlesborg

 

Logga Q-Security     

 

Logga COOP

Logga Tanums shoppingcenter

Logga MediQTech

Logga Svensk Fastighetsförmedling

KS Connect AB

Kjells Färg och Golv AB

Tanums Hemelektronik Service

Hagbergs VVS AB 

sjoraddningen

 

 

 

 

 

Postadress:
Bohuslänska JK - Segling
Vadskär 1
45772 Grebbestad

Besöksadress:
Vadskär 1
45772 Grebbestad

Kontakt:
Tel: 0706314825
E-post: info.bjksegling@gmai...