Hoppa till sidans innehåll

Info. gällande höstens träningar!

16 AUG 2020 21:22
  • Uppdaterad: 16 AUG 2020 21:22

Hejsan allihopa!

Hoppas ni har haft en bra sommar med lov och semestrar trots läget med Covid-19 i samhället! Här följer lite viktig information gällande höstens träningar samt lite styrande info från Svenska judoförbundet.
När det gäller träningstider och gruppindelningar så kommer vi inte att ändra något från föregående säsong innan vi stängde inomhusträningen i våras! De grupper som ni tränade i fortsätter ni i när vi nu kör igång! Mer information kommer ni att få av respektive tränare.

De som han påbörja sitt nybörjarintag i våras/vintras kommer att starta upp igen tillsammans med övriga nybörjare måndagen den 24/8 kl. 17.30.
Vi kommer att få se ett nytt ansikte på vissa träningar i form av hjälptränare och det är Daniel Stenberg som vi välkomnar in i tränarstaben.

Vi kommer att starta upp inomhusträningen måndag den 24/8 vecka 35!

Här följer nu några viktiga riktlinjer från oss i Bollnäs Judo samt Svenska Judoförbundet!
Vi tränare i klubben har beslutat att när det bedrivs träningar så vill vi att inga föräldrar eller anhöriga sitter i lokalen under träningen! Detta för att minska risken för smittspridning då vi inte kan garantera rekommemderat avstånd mellan besökare på stolar och bänkar i dojon eller i köket! Har man en deltagare som behöver stöd eller hjälp av sin förälder så kan undantagsfall göras. I övrigt så ser vi att man lämnar sitt barn vid ingången så tar vi emot där de första gångerna!
Vi tränare för respektive pass förbehåller oss rätten att plocka av deltagare från mattan om vi skulle se eller misstänka risk för smittspridning om någon skulle uppvisa symptom som snorig, upprepade hostningar, nysningar som anses onormalt enligt våran egen bedömning på judomattan!
När det gäller nybörjarna så samlar vi ihop föräldrarna efter träningen och ger den information som behövs. Detta gäller så klart även under nybörjarnas prova på tid! Och när man kommer som nybörjare så är det viktigt att man inte har några smycken, dragkedjor på byxor under träningen! Vanliga mjukisbyxor samt t-shirt går utmärkt.
Om man vill och om/när vädret tillåter så kan man med fördel stå utanför våra fönster på båda långsidorna och följa sitt barn under träningen.

Se gärna till att när man kommer till träningen(gäller alla) så har man en egen vattenflaska med sig! Vi kommer inte att tillåta någon klädd i judodräkt att beträda köket eller kontoret som inte är tränare!
Vi förutsätter att man har en hel och ren dräkt inför träningen vilket är extra viktigt nu i dessa tider!

Lite styrande rekommendationer från Svenska judoförbundet följer här under med senaste redigering den 23/6!

"Fortfarande rekommenderar FHM att alla i samhället ska fortsätta hålla distans, vilket ju är svårt i många idrotter och speciellt i judo! Generellt uppmuntrar FHM också till träning utomhus och helst med avstånd vilket ju också är svårt vid judoträning. Det är också fortsatt rekommenderat att riskgrupper ska iaktta försiktighet. Riskerna med smitta bland friska barn och ungdomar är mycket mindre. De yngsta har under hela smittoperioden fortsatt att träffas som vanligt i skolan och många har därför redan utsatts för smitta.

Risken för smitta ökar förstås av att träna judo. Men det finns saker vi kan gör för att minska riskerna för de som ändå vill börja träna. Det är viktigt att var och en värderar för och emot och att alla visar ansvar och avstår från att gå till träningen vid minsta symptom!

– Barn och ungdomar kan under rådande rekommendationer träna judo som vanligt, förutsatt att de inte har några symptom förstås (se riskgrupper nedan också).

– Äldre ungdomar och vuxna bör träna med så få partners som möjligt. Skaffa en liten “judofamilj” och håll dig till ett par träningspartners! Träna gärna mer stående än ne-waza! Träna inte om ni själva eller någon i er omedelbara närhet har symptom eller tillhör riskgrupp.

– “Riskgrupper” får fortsätta hålla avstånd! och träna på utomhus med alternativ träning. Med riskgrupp avses alla som tillhör riskgrupperna enligt FHM, till exempel alla över 70 år, de som har högt blodtryck eller hjärt/lungsjukdom, de som har anhöriga hemma som är riskgrupp osv."

Man kan gärna hålla egen koll på https://judo.se/nyheter/ för att följa eventuella förändringar eller nyheter i övrigt.
Vi hoppas nu att alla vill köra igång igen efter ett långt uppehåll samt att vi välkomnar alla nya som vill prova på Judo, barn, ungdomar och vuxna!

Med vänlig hälsning tränarna i Bollnäs Judo!

 

Skribent: Peppe Hed
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Bollnäs JC - Judo
Lars Törnros, Änga 2820
82168 Vallsta

Besöksadress:
Höghammarvägen 14
82150 Bollnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

www.sisuidrottsutbildarna.se