Hoppa till sidans innehåll

Info gällande Covid-19(Corona) samt tävlingar(bl.a Helsinge Open) och träningar!

14 MAR 2020 14:17
  • Skapad: 14 MAR 2020 14:17

Angående coronavirus och träning/tävling!

Med anledning av den nya coronavirusets fortsatta spridning och regeringens samt Folkhälsomyndighetens beslut om restriktioner för större folksamlingar vill vi i Bollnäs judos styrelse meddela detta:
Träningar och eventuella interna klubbtävlingar (till exempel Pokaljakten) kommer att genomföras som vanligt så länge skolorna har öppet.
Vi är en liten klubb med relativt få medlemmar och påverkas därför inte av förbudet mot större publika evenemang i dagsläget.
Vi tränar dock en kampsport med mycket kroppskontakt. Därför är det av yttersta vikt att man stannar hemma från träningen/tävlingen om man upplever symtom på sjukdom.
Det gäller samtliga sjukdomar, året om. Inte bara den som orsakas av coronaviruset.
Känner du dig förkyld, hostig, ont i halsen eller upplever luftvägssymptom SKA du stanna hemma från träningen/tävlingen – för att inte utsätta andra för smittorisk.
Innan och efter träning/tävling är det också viktigt att sköta sin hygien! Var särskilt noga med att tvätta händerna (tvål och vatten, och gärna handpsrit/gel om detfinns att tillgå). Kom också ihåg att tvätta judogin regelbundet.
Rekommendationen, från Svenska judoförbundet, är också att barn och vuxna som varit i något av de coronadrabbade områdena (vilka områden det rör sig om finns listat på webbplatsen Krisinformation.se och på Folkhälsomyndighetens webbplats.) gör ett träningsuppehåll på 14 dagar efter hemkomsten.
I övrigt följer vi utvecklingen och myndigheternas råd. Om situationen ändras, eller om fler restriktioner införs, kommer vi att uppdatera er om läget i klubben.
Helsinge Open har styrelsen och tränargruppen i samråd valt att slälla in! Detta gör vi från rekommendationer från Svenska Judoförbundet om att ställa in tävlingar/läger fram till 30/4. Vi hoppas hitta ett nytt datum för den längre fram. I annat fall så kommer årets upplaga av Helsinge Open inte att genomföras!
Hälsningar,
styrelsen och tränargruppen
Skribent: Peppe Hed
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Bollnäs JC - Judo
Lars Törnros, Änga 2820
82168 Vallsta

Besöksadress:
Höghammarvägen 14
82150 Bollnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

www.sisuidrottsutbildarna.se