Hoppa till sidans innehåll

Vanliga frågor


 

Är det vanligt med skador i judo?

Det första man lär sig i judo är att falla rätt. Man övar in olika falltekniker som gör att man reflexmässigt drar in huvudet mot bröstet när man faller på rygg och där man använder armarna på rätt sätt för att lindra fallen. Judo utövas dessutom på mjuka mattor (tatami) och skador är ytterst sällsynta.

Är judo en våldsam sport?

Nej, judo betyder ”den följsamma vägen” och är en sport där man uttnyttjar  motståndarens kraft och balansmisstag till sin egen fördel. Man övar upp sin egen smidighet, styrka och balans.

Måste man tävla, eller kan man bara vara med på träning?

De flesta barn tycker det är väldigt roligt att tävla i judo. Men om man inte alls vill tävla finns det andra möjligheter; man kan utbilda sig vidare och bli tränare eller domare. Men framför allt kan man fortsätta att träna och finna stor glädje i det.

Kan vem som helst börja med judo?

Ja, absolut! Man kan börja träna judo från fem år och mycket långt upp i åldrarna. Det finns judoutövare som är över 80 år gamla! Alla judoklubbar har nybörjarträning för barn och e flesta har också nybörjarträning för vuxna. Även om man har en funktionsnedsättning kan man framgångsrikt träna judo.

Källa: Svenska Judoförbundet.

Uppdaterad: 19 APR 2016 08:45 Skribent: Joakim Lundkvist
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Bollnäs JC - Judo
Lars Törnros, Änga 2820
82168 Vallsta

Besöksadress:
Höghammarvägen 14
82150 Bollnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

www.sisuidrottsutbildarna.se