Hoppa till sidans innehåll
Träningsupptakt 2013

Träningsverksamhet


Bondsjöhöjdens IK bedriver under höst- och vintersäsong träningsverksamhet för barn, ungdomar och juniorer.

Träningsverksamheten är för närvarande uppdelade i fyra träningsgrupper från 8 år och äldre, där våra barn och ungdomar är indelade utifrån ålder. Åldersindelningen följer svenska skidförbundets rekommendationer och de åldersindelningar som gäller vid tävlingar. Se beskrivning och information om träningstider, utrustning m.m. under varje flik för respektive träningsgrupp. Aktuell information skickas alltid ut av tränarna via sms-grupp.

Utöver träningsgrupperna anordnar föreningen skidskola under några helger vintertid för barn som är 6-7 år. Information och datum läggs ut på hemsidan.

Skidsäsong
Under skidsäsongen tränar vi generellt sett klassisk skidåkning på tisdagar och fri stil på torsdagar. Detta kan dock ändras utifrån väderförhållande, håll alltid koll i sms-gruppen.

Barmarkssäsong
Den tid på säsongen när vi tränar utan snö så har vi alltid stavar med oss till träningen. Då kan vi träna skidgång, som är väldigt likt skidåkning. Stavarna bör då vara kortare än vid skidåkning, de skall sluta ungefär vid armbågen.

Läger
Säsongen brukar inledas med ett dagläger/skidupptakt i september då vi tränar, äter lunch och sedan gör en rolig aktivitet tillsammans. Information läggs ut på hemsidan i förväg.

Under senare del av hösten brukar föreningen åka iväg på ett snöläger, tors-sön. Detta läger är för barn som går i årskurs 3 och äldre. Mer information om lägret skickas ut via mejl.

Ledare
Bondsjöhöjdens IK har ett femtontal ledare som är aktiva tränare i de olika träningsgrupperna. De flesta har genomgått svenska skidförbundets barnledarutbildning. Vi erbjuder och strävar efter att samtliga ledare genomgår den. Alla ledare är ideellt engagerade och bidrar utifrån tid och förmåga i föreningen. Vi behöver ständigt nya ledare, är du nyfiken och intresserad att komma med i vårt tränargäng så tveka inte att meddela detta till någon av oss tränare!

Börja träna skidor i Bondsjöhöjdens IK
Vad roligt att ditt barn vill börja träna med oss! Skicka gärna ett mejl till This is a mailto link i förväg så är vi förberedda i rätt grupp och kan ta lite extra hand om ditt barn vid första träningen. Har du några frågor eller funderingar så går det också bra att mejla till adressen ovan. Självklart kan ditt barn komma och testa några gånger innan ni bestämmer er för att bli medlemmar.

SMS-grupp
För att kunna lägga till ditt barn i rätt träningsgrupp i Idrottonline och därmed få information via sms-grupp behöver du mejla:

Barnets namn, hela personnummer, mobilnummer och mejladress till förälder till This is a mailto link

Vill ytterligare en förälder också få sms måste du mejla den förälderns namn, hela personnummer, mobilnummer och mejladress.

Tävlingar
Vi ser gärna att barnen ställer upp och tävlar och vi ledare finns där som stöd och påhejare och hjälper till med praktiska saker. Det viktigaste vid både träning och tävling är att göra sitt bästa och ha kul, resultat och placering spelar ingen roll! Barnen kan sätta sina egna små eller stora mål och försöka uppnå dom utan att jämföra sig med andra. Vissa barn/ungdomar vill inte tävla och det respekteras förstås, kanske de barnen vill vara med och heja på sina kompisar istället! Ett tips till dig som förälder är att fråga barnet “hade du kul?” efter målgång istället för att fråga “hur gick det?”.

Under säsongen arrangerar vi tävlingar i både löpning och förstås skidtävlingar. För våra egna mindre kvällsarrangemang sker anmälan oftast via mejl eller direkt på plats, information ges av tränarna. För distriktstävlingar görs anmälan via Tävlingskalender, se under fliken Tävlingsanmälan.

Våra stora tävlingar för året är BIK skidspel och Härnö Trail, som vi arrangerar tillsammans med Härnösands OK och Öbacka LK.

Uppdaterad: 07 JAN 2018 20:21 Skribent: Martin Vestman
Arrangemang
Se kalender för mer information
 - Sommarträning måndagar

Medlemsavgift  
Bankgiro 918 - 3328
Swish 123 149 39 15
- Enskild medlem 200:-
- Familjemedlemskap 500:-

(Avser perioden 1 juli - 30 juni)

För medlemskap fyll i uppgifter i denna länk (Det går också bra att uppdatera uppgifter via denna länk)


 

EJs

Vest

STC

Medicinska Kliniken

SISU_Banner

HKUtmaning

Höga Kusten Utmaningen
Postadress:
Bondsjöhöjdens IK - Skidor
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0702883830
E-post: This is a mailto link

Se all info