Hoppa till sidans innehåll

Full utdelning på klubbens Arvsfondsansökan

18 APR 2022 09:39
Arvsfonden har nyligen beviljat Bondsjöhöjdens IK 4,2 mnkr för att bygga en rullskidbana och luftgevärsskyttebana på BIK. Sedan tidigare har klubben fått ytterligare 400 tkr i stöd från RF-Sisu Västernorrland för samma projekt.
  • Uppdaterad: 18 APR 2022 09:39

De kommande veckorna kommer klubben att arbeta med den återstående finansieringen samtidigt som projektet förbereds i samarbete med Härnösands Schakt- och Trädgårdsanläggningar, Härnösands kommun och IF Rycket. Totalt beräknas rullskidbanan och luftgevärsskyttebanan kosta 6 mnkr.

Klubben har i ansökan samarbetat med IF Rycket – föreningen som samlar många idrottare med funktionsnedsättning i Härnösand med omnejd. Ambitionen är att anläggningen när den står klar ska vara tillgänglig för alla oavsett funktionsnedsättning. IF Rycket kommer därför att vara en viktig samarbetspartner under hela projektet.

Bansträckningen planeras bli 2,9 km lång med en lättare del (Godstjärnsrundan) och en mer kuperad/utmanande del som följer delar av nuvarande elljusbana, se preliminär karta.

Äntligen ser vi slutet på rullskidåkning på trafikfarliga vägar och/eller tidsödande och miljöbelastande transporter till t.ex. Södra Bergets rullskidbana i Sundsvall. Klubben har ambitionen att banan ska stå klar redan hösten 2022 – men det kan också vara så att det krävs så pass mycket arbete för att slutföra finansiering och projektering att bygget kan starta först senare i höst. I så fall får vi vänta ytterligare ett år på en trafiksäker rullskidbana i Härnösand. Men i så fall enligt devisen: Den som väntar på något gott…

Skribent: Martin Vestman
E-post: This is a mailto link
Arrangemang
Se kalender för mer information
 - Sommarträning måndagar

Medlemsavgift  
Bankgiro 918 - 3328
Swish 123 149 39 15
- Enskild medlem 200:-
- Familjemedlemskap 500:-

(Avser perioden 1 juli - 30 juni)

För medlemskap fyll i uppgifter i denna länk (Det går också bra att uppdatera uppgifter via denna länk)


 

EJs

Vest

STC

Medicinska Kliniken

SISU_Banner

HKUtmaning

Höga Kusten Utmaningen
Postadress:
Bondsjöhöjdens IK - Skidor
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0702883830
E-post: This is a mailto link

Se all info