Hoppa till sidans innehåll

3 finalplatser i 08 cup, Ekerö

26 OKT 2021 01:19
"Totalupplevelsen var en toppenkänsla!"
  • Uppdaterad: 26 OKT 2021 01:19

Text: Mikael Nilsson
I helgen spelades säsongens första 08-cup på Ekerö. Eftersom arrangören hade fått fler anmälda än de kunde hantera i den tänkta hallen så spelade tävlingen i två hallar.

Boo Badminton hade 13 deltagare vilket är rekord. De flesta Boo spelarna tävlade för första gången men det märktes inte. Många Boo spelare lyckades gå vidare från poolen, exempelvis alla våra tjejer i DSU11, Eila, Clara och Lea. Bäst gick det för Lea som tog sig ända fram till semifinal. Tråkigt nog så fick Lea och Clara möta varandra i kvartsfinalen.
I HSU13 så hade vi tre deltagare. Rob var en boll ifrån att ta sig vidare från poolen då han hade matchboll i sin tredje match. Elias E vann sin pool och tog sig vidare men fick ge sig i sin första match i slutspelet. Elias A vann sin pool och tog sig hela vägen till final där han var mycket nära att vinna men förlorade till slut i skiljeset. Värt att notera är att Elias vann mot slutsegraren i poolspelet.

"Det var spännande och kul och jag förväntade mig inte att komma så långt i min första turnering. Alla var trevliga och ingen var kaxig. Allt var jättebra."  kommenterar Elias. 

I DSU13 så hade vi en deltagare, Linnea. Hon kom tvåa i sin pool och tog sig därmed till slutspel. Väl i slutspelet så vann hon av bara farten både kvartsfinal och semifinal innan fick ge sig mote en väldigt dukitg motståndare i finalen.
HSU15 var en väldigt stor klass med 45 deltagare. Detta gjorde att endast en spelare gick vidare per pool. I övriga klasser så gick två spelare vidare per pool. Boo hade fem deltagare: Noah, Felix, Knut, Zilas och Oliver.
Bäst gick det för "veteranen" Oliver som är den enda av av U15 killarna som tävlat tidigare. Oliver vann sin pool och tog sig vidare till slutspel. I slutspelet så fick Oliver möta slutsegraren direkt och då blev det förlust. Flera av U15 killarna vann en eller två matcher, snyggt jobbat! Normalt om man vinner två matcher så går man vidare.
I DSU15 så hade Boo en deltagare, Hannah.
Hannah vann sin pool efter två segrar. I den andra matchen vände Hannah till vinst efter förlust i första set. I första slutspelmatchen så blev det förlust mot den slutliga finalisten från Bromma.
"Det var ett mycket lyckat Yonex Cup 08-arrangemang och Elias hade stora förväntningar, som infriades. Han var så laddad inför dagen och det var roligt att få spela i en så fin hall. Cupen var välordnad och barnen gavs tydliga instruktioner i hur de skulle döma och spela. Vi upplevde att alla barn var väldigt trevliga och ödmjuka mot varandra, vilket skapade bra stämning. Det här gav definitivt mersmak för Elias Anjou som aldrig heller tävlat tidigare, inte bara för att det gick bra utan också för att dagen var så välarrangerad. Ett önskemål är att i fortsättningen ha lite längre pauser mellan matcherna för det blev väldigt intensivt, särskilt nu när det blev en så lång dag. Totalupplevelsen var en toppenkänsla och Elias är taggad att tävla mer!", säger Jenny, Elias Mamma. "
Skribent: Micke Nilsson & Jenny Anjou
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Boo KFUM IA - Badminton
Mensättravägen 36
13231 Saltsjö-boo

Besöksadress:
Mensättravägen 36
13231 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: +4687150140
E-post: This is a mailto link

Se all info