Hoppa till sidans innehåll

Agata deltar i Coach Level 2 i Slovenien

23 JUL 2019 18:42
Coach Level 2 är andra nivån i Badminton World Federations tränarutbildningsprogram och genomförs av certifierade kursledare. Läs om hur Agata skaffade sig en Coach Level 2 internationell tränarcertifiering.
  • Uppdaterad: 23 JUL 2019 18:42

Summer School och Badminton World Federations tränarutbildning Coach Level 2 var otroligt lärorik och bra. Vi hade lektioner från morgon till kväll. Efter middagen fortsatte vi plugga till ca 2 på morgonen varje dag! Kursen ínnehöll delar så som: teknik, taktik, fysisk förberedelse, psykologisk förberedelse och även livsstil.
Jag hamnade i en arbetsgrupp tillsammans med Peter (Belgien) Megan (Irland), Daniel (Slovenien), Pauolo (Portugal), Kajsa (Estland), Michal (Polen) Lukas (Tjeckien) och Bekim (Bosnien). Vår ledare var ingen mindre än Martijn Van Dooremalen, en tidigare nationell huvudtränare / teknisk chef för Dutch Badminton Association, en fantastisk lärare, lugn, pedagogisk, ett retoriskt geni. Martijn har totalt 55 medaljer vid världsmästerskap, europamästerskap, han är mannen bakom Mia Audinas silver i Sydney.
För att bli godkänd fick man hålla taktiska träningar inför en grupp spelare från olika länder, klara ett teoriprov, fylla i sk. assesment pack (svara på teoretiska frågor) samt skapa en årsplanering. 
En titel för min Examinations del 2 var: "Improve the footwork to forhand net with progression in at least 3 different excercises in relation to tactic in singles". Natten före provet låg jag ett par timmar somnlös..
Agata Rzepczyk Paniz Yousefi
Paniz Yousefi, en tränare i Gotsunda som tävlar för Fyrisfjädern som deltog i Coach Level 2 i Podcetrtek, Slovenien, så här om utbildningen: "Jag tyckte om hela konceptet och stället Terme Olimia. Att tränarna och spelarna var i samma hall samt åt i samma restaurang var jättebra då det var ända möjligheten för oss att prata med varandra. Det var kul att träffa så många duktiga tränare från Europa (plus Malaysia) och lära känna deras olika coaching stilar. Favoriterna var när vi fick tid och spela med varandra, sista praktiska testet tyckte jag var roligt där vi höll en träning för spelare från andra länder ut efter olika uppgifter som vi fick. Våra sena pluggkvällar var väldigt roliga med. Jag har tagit med mig mycket ny kunskap hem som jag inte tänkt på tidigare. Rekommenderar detta till alla, spelare som tränare."

Jag gör det också - jag rekommenderar denna mycket intensiva kursen till alla som vill utvecklas i en internationell miljö. 
Agata, Tränare i BooBadminton
Skribent: Agata Rzepczyk
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Boo KFUM IA - Badminton
Mensättravägen 36
13231 Saltsjö-boo

Besöksadress:
Mensättravägen 36
13231 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: +4687150140
E-post: This is a mailto link

Se all info