Hoppa till sidans innehåll

Tränare


Micke

Jag heter Mikael Nilsson men kallas för Micke, bor i Björknäs och är 48 år och har tre barn som är 10, 8 samt 5 år. Jag brinner för badminton och har spelat badminton sedan jag var 9 år. Fram till jag var drygt 20 år så satsade jag på en elitkarriär. Under de senaste 10-15 åren har jag tränat mindre, men jag tävlar fortfarande, främst på veterantävlingar.

 
Jag har alltid tänkt att börja träna barn/ungdomar, har tänkt att vänta tills mina egna barn är intresserade och nu hade jag precis bestämt att börja träna barn/ungdomar i Boo hösten 2018. Agatas skada gjorde att jag fick börja något tidigare.

 Agata Rzepczyk Mikael Nilsson

 
Jag är en certifierad coach av det internationella badmintonförbundet, Coach Level1. Min tanke med träningen i gruppen är att fokusera på slagteknik, vilket jag tycker är det viktigaste då man är ung. Jag kommer att traggla vissa övningar såsom: grepp (hur man håller racket i de olika slagen), forehand clear, serve, underhandsslag (långa och korta). Jag kommer att försöka göra precis så mycket av dessa övningar att barnen inte tröttnar. Sedan blir det fritt spel och lekar resten.

Agata Rzepczyk

Agata

Agata är certifierad coach av det internationella badmintonförbundet, Badminton World Federation (Level 1- teknik samt Level 2- taktik). Hon kommer från en stad i Polen där badminton är stort. Hennes moderklubb SKB LITPOL-MALOW SUWALKI vunnit den Polska badmintonligan inte mindre än 16ggr.  Klubben har “producerat” många kända spelare som deltagit i OS i Rio, London, Peking och Sydney. Agata började satsa när hon var 12 år och 3 år senare blev hon uttagen till polska juniorlandslaget. Sedan spelade hon i olika lag i Tyskland, Storbritannien och i Sverige (BMK Södermalm och Kista BMK). Hon har en dubbel masterexamen inom Medie- och Kommunikationsvetenskap samt Marknadsföring och hon är en aktiv person- vandrar i Fjällen och springer mycket- senast i halvmaraton Stockholm.  

Agata, vilken är du som tränare? 

"Jag är pedagogisk, då mim mamma är lärare. Jag ger positiv stöttning som barn har  ett naturligt behov av, jag applåderar och uppmuntrar. Glädjen och leken är viktiga element i min träning. Jag är en certifierad coach av det internationella badmintonförbundet, Coach Level1.

Badminton för mig har alltid varit mycket mer än att slå till fjäderbollen. På en badmintonbana lärde jag mig allt: att hantera stress, att övervinna svagheter och utveckla styrkor. Att spela enligt fair play etiken och att respektera mina motståndare. Jag hoppas att jag kan dela med mig detta i Boo Badminton."

mejl: This is a mailto link

 

Tomas
 
Jag heter Tomas och är 37 år och bor i Vikingshill. Jag har spelat badminton sen jag var 11 år efter jag la ner min tenniskarriär. Jag började spela badminton i Täby där jag stannade i cirka 20 år. När jag flyttade till Nacka bytte jag klubb till Spånga som senare blev Bromma där jag spelar idag. Jag älskar badminton och så fort en spelad boll är klar så längtar jag efter nästa. Jag spelar idag inte lika mycket som förr men försöker hålla mig kvar på en Elit-nivå där jag tävla när jag kan. Jag har sedan jag fyllt 35 även börjat spela på veteran-touren.
 
Som tränare är jag lyhörd, ödmjuk och leker gärna med barnen samtidigt som jag vill ha ordning och reda. När det gäller små badmintonspelare så fokuserar jag mycket på att hålla racket rätt, slagteknik och att de rör sig rätt på banan. Jag anpassar mig hur mycket barnet kan och lägger nivån därefter när jag kör övningar. Allt för att få igång ett spel så att barnen tycker det är roligt så de vill fortsätta spela. Självklart är det även viktigt med mycket lek i ung ålder. Om jag tränar ungdomar nördar jag gärna in mig på detaljer i slagteknik, fotarbete och hur de ska tänka.

Engla och Astrid

Vi är två tjejer på 17 års ålder som älskar att spela badminton. Vi har tränat badminton i fyra år i BooBadmintonklubb och varit tränare i ungefär ett och halv år. Vi tycker att det är roligt och lärorikt att träna nybörjare. Vi lär oss av Agata och Micke hur man kommer på övningar som är både roliga och utmanande. Vi hoppas att vi är till stor hjälp under träningarna och att vi kan lära ut ett och annat till barnen.

Uppdaterad: 11 SEP 2017 16:59 Skribent: Hans Lenkert

Postadress:
Boo KFUM IA - Badminton
Mensättravägen 36
13231 Saltsjö-boo

Besöksadress:
Mensättravägen 36
13231 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: +4687150140
E-post: This is a mailto link

Se all info