Hoppa till sidans innehåll

Träningen återupptagen igen

20 APR 2020 18:54
Styrelsen i Boo KFUM Bordtennis har beslutat att tills vidare återuppta pingisträningen i föreningen men med restriktioner och särskilda regler.
  • Uppdaterad: 20 APR 2020 18:54

Träningen återupptagen med nya regler och restriktioner

Styrelsen i Boo KFUM Bordtennis har beslutat att tills vidare återuppta pingisträningen i föreningen men med restriktioner och särskilda regler. Syftet med restriktionerna och reglerna är att begränsa deltagarnas kontakter inom och mellan träningsgrupper och bygger på Folkhälsomyndighetens råd och anvisningar. Vi fortsätter noga att följa utvecklingen och våra åtgärder kan snabbt ändras och nya beslut kan tas beroende på hur utvecklingen fortskrider.

Vi är tvungna att kraftigt begränsa antalet i grupperna, vilket är en stor utmaning för oss. Vi har därför strukturerat om träningsgrupperna och tiderna helt och hållet. Tider är utskickade till samtliga träningsgrupper. Det kommer inte bli lika många träningar som innan, men under rådande förhållanden så är vi glada över att bara kunna komma igång igen.

OBS! För att detta ska gå att genomföra så kan ingen komma och träna då en annan grupp tränar, även fast det finns lediga bord. Träningsgrupperna tränar måndag-fredag 15:00-21:30 och lördagar fram till 14:00.

Allmänt

  1. Den som känner sig minsta krasslig (snuva, hosta, ont i halsen, feber etc) eller har familjemedlemmar som varit sjuka får inte delta i träning förrän hen och övriga familjemedlemmar varit symptomfria i två dagar.
  1. Tränarna har rätt att skicka hem deltagare som visar symptom på luftvägsinfektion.
  1. Kom ombytta och klara till träningen. Ni har tillträde till hallen fem minuter innan träning och fem minuter efter. Ingen får gå in i omklädningsrum eller pingishall innan samtliga medlemmar i föregående grupp lämnat lokalerna.
  1. Använd entréer enligt anvisning. Pingisens ingång är numera nödutgången på långsidan i pingishallen. Skyltning kommer finnas på plats.
  1. Samtliga deltagare ska tvätta händerna noggrant med tvål och vatten före och efter träning. Tränaren ser till att det finns tillgång till flytande tvål. Ingen får gå in i pingishallen utan väl rengjorda händer.
  1. Träningen genomförs med endast en rengjord boll per bord för att undvika indirekt kontakt mellan deltagarna. Borden rengörs före träning (tränarens uppgift).
  1. Handskakningar efter match eller annan kroppskontakt mellan deltagare ska undvikas. Tränarna anpassar övningarna under träningen så att deltagarna kan hålla avstånden till varandra. Deltagare ska inte heller röra varandras racketar, vattenflaskor, svettband, mobiler eller annan utrustning.
  1. Deltagare ska när träningen är slut lämna pingishall och omklädningsrum så fort som möjligt för att ge plats för nästa träningsgrupp. Syftet är att minska spilltiden mellan träningspassen och för att inte hamna över max antal personer på plats.
  1. Inga utomstående (anhöriga, kompisar) får vistas i omklädningsrum eller pingishallar under träning. Undantag kan göras för föräldrar vars barn behöver praktisk hjälp inför och efter träning.
    10. Hämtning och lämning sker i största möjliga mån utanför hallen.

Säsongsavslutning

Eftersom det varit flera veckors uppehåll har vi beslutat att avslutning i år ska ske först veckan efter midsommar. Vi hoppas alla finner vår åtgärd positiv och vill samtidigt påpeka vikten av fortsatt ömsesidig respekt och hänsyn gentemot varandra.

 

Skribent: John Wall
Epost: Adressen Gömd

ttex

Donic banner

focusrevision 

Postadress:
Boo KFUM IA - Bordtennis
Mensättravägen 36
13231 Saltsjö-boo

Besöksadress:
Mensättravägen 36
13231 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: +4687150140
E-post: This is a mailto link

Se all info