Hoppa till sidans innehåll

Träning


Allmän träningsinformation

Vi tränar från början av april till början av oktober med uppehåll i juli. Måndagkvällar tränar alla våra 6 grupper, Grön, Blå, Gul, Lila, Röd och Svart grupp och på torsdagar så är det Röd och Svart grupp som tränar. 

Man kan dyka upp på måndagskvällarna utan föranmälan, har man inte varit med förut behöver man vara på plats senast 17.40 så att man hinner registrera sig i vår reception. Där får man all information om gruppindelning, medlemsskap och annat bra att veta. Mycket av informationen finns också här på vår hemsida. 

Varje vecka har våra ca 25 tränare ett tema för träningen som kan handla om utförskörning, växling, intervaller, poängtävling m m för att vi under enkla och med stor värme skall ge alla möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar.

Gruppindelning och kunskapsnivå

Vi försöker tillgodose önskemål om vilken grupp barnet/ungdomen vill vara med i. Det är dock tränarna som avgör vilken grupp som är mest lämplig. För att träningarna ska bli så bra och säkra som möjligt är det viktigt att barnets/ungdomens kunskap motsvarar gruppens nivå. Vi har följande gruppindelning:

Grön - Nybörjargrupp

Här är alla som vill prova på att cykla utanför de asfalterade vägarna välkomna. Det spelar ingen roll om barnet har springcykel eller vanlig cykel, dock fungerar det inte att ha stödhjul på cykeln. Det fungerar bäst med en cykel som är gjord för att köra i skogen med. Vi rekommenderar därför en cykel med växlar med lätt utväxling som är gjord för att cykla på stig med.

Blå - Fortsättningsgrupp

För dig som redan har provat på att cykla i skogen. Här behövs en MTB med bra växlar. I denna grupp cyklar vi enklare stigar i skogen och övar på att cykla uppför och nedför. Vi övar även på hur växlarna används och hur vikten ska fördelas vid olika situationer.

Lila - Avancerad barnnivå

I denna grupp förväntas det att barnet har bra koll på växlar och teknik. Vi cyklar rundor på upp till 3 km i skogen och övar på att förfina växlings- och bromsteknik.

Röd - Ungdomsgrupp

Vi cyklar längre rundor i skogen. Här krävs bra teknik och även kondition för att hänga med på rundor på ca 5 km.

Svart - Avancerad ungdoms/vuxengrupp

För dig som vill köra hårt och få tips på teknikförbättringar.

Gul - Ungdomar med fokus på kondition på sköna stigar

Gruppen är till för de mellan 11-16 år som vill cykla lite mindre tekniskt och mer böljande flowigt på sköna grusvägar och släta stigar. Vi fokuserar mer på utveckling av kondition och i lagom takt så angriper vi rötterna.

Uppdaterad: 25 SEP 2020 18:23 Skribent: Maria Backlund

Postadress:
Borås GIF - Skidor
Barnhemsgatan 71
50648 Borås

Kontakt:
Tel: 0768271010
E-post: [saknas] Information

Se all info

 

Gynna våra sponsorer: