Hoppa till sidans innehåll

Träning


Skidsäsongen startar i samband med skolstarten och pågår så länge vi har snö. Under vår/sommar har vi vissa träningstillfällen, men inte med samma regelbundenhet som under säsongen. Exakta datum och träningsmeny kommer via vår Facebooksida.

Vi är ca 15 tränare som planerar och håller i skidträningarna. Förutom att åka skidor när det är snö så kan vi ägna oss åt skidgång, rullskidor, cirkelträning, löpning och mycket lek! Vi brukar ha olika fokus för varje träningspass såsom t.ex. frekvens, balans, tyrka, uthållighet, snabbhet eller rörlighet.

Våra träningsgrupper

-GIF-stjärnorna

Denna grupp är för dig mellan 5-10 år. Det är lekfulla träningar med lekar, stafetter, lite olika bollsporter och annat kul på vår arena. När snötillgången tillåter håller vi skidlek under vintersäsongen. I skidleken får man lära sig skidtekniken genom lek och balansövningar. Vi tränar en gång i veckan med GIF-stjärnorna.

-Blå

Denna grupp är för dig som är under 13 år och som klarar att åka skidor på egen hand. Här finslipar vi på teknik, rörlighet och balans och har mycket lek och stafetter. Under säsong har vi normalt två träningstillfällen per vecka för blå grupp.

I den blåa gruppen finns det även plats för nybörjare som efter ett tag blir del av blåa eller svarta gruppen beroende på ålder. Man får extra stöd av våra ledare när man är ny.

-Svart

Denna grupp är för dig som är 13 år eller äldre och är en van skidåkare. Här har vi en blandning av motionärer och elitsatsande och alla kan utvecklas på sin nivå. Här kombinerar vi konditionsträning på snö och barmark med teknik och styrkepass. Under säsong har vi normalt två till tre gemensamma träningstillfällen per vecka för svart grupp. 

-Vuxenskidskola

Inbjudan till vuxenskidskola 2021 finns här: Vuxenskidskola

När snötillgången tillåter bjuder vi in till skidskola för vuxna under vintersäsongen. Vi lär ut grunderna i klassisk åkning och fristil/skate och det är våra utbildade tränare i klubben som håller i skidskolan.

Uppdaterad: 25 SEP 2020 16:55 Skribent: Maria Backlund

Postadress:
Borås GIF - Skidor
Barnhemsgatan 71
50648 Borås

Kontakt:
Tel: 0768271010
E-post: [saknas] Information

Se all info

 

Gynna våra sponsorer: