Hoppa till sidans innehåll

Att göra snö är kanon

2016-12-28 18:30
  • Uppdaterad: 2016-12-28 18:47

Borensbergs IF csk försöker varje år ge alla längdskidåkare de bästa förutsättningar för att kunna åka längdskidor i fina spår under säsongen. Ett led i detta är att lägga ett lager konstsnö, ca 30 cm, på vår slinga runt Salsjön, en dryg kilomer.

 När vädret verkar tillrådligt, dvs då vi ser en period framför oss med minusgrader, är planen att mellan fredag – söndag med start kl 06.00 fredag morgon köra igång för att sen avsluta under söndagen. Om kalkylen stämmer skall vi på den tiden hunnit Salsjön runt. Hur lång tid det tar att komma runt beror på hur kallt det är. Ju kallare desto mer snö per timme klarar vi att göra. Vi arbetar i 6-timmars pass och bemannar med två personer i varje pass.

 Vi vill redan nu be att du som kan tänka dig att ställa upp anmäler dig i listan nedan. Vi vet att det är svårt att veta om man kan men om du inte har annat för dig och om du då skulle kunna tänka dig att ställa upp är det fint om du vill lista dig nedan. När det sen drar ihop sig hör vi av oss med förhoppning att vi även i år ska få full bemanning. Det brukar gå fint!

Anmäl dig här  kanonbif.se

Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Borensbergs IF Cykel och Skidklubb - Skidor
C/o Mattias Palo, Beckasinvägen 20
59029 Borensberg

Besöksadress:
Skolgatan 7
59031 Borensberg

Kontakt:
Tel: 014141011
E-post: This is a mailto link

Se all info