Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


I måndags avslöjades det vilka idrottare som fått Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2022–2023. Stipendiet är på 50 000 kronor och ger 50 stycken svenska elitidrottare chansen att studera under idrottskarriären.
 
Med stöttning av RF-SISU Småland har Kalmar FF genomfört ett visions- och värdegrundsarbete under ett års tid i klubben. Nu har man landat i en färdriktning i en process där många i klubben har fått vara delaktiga.
 
Tillgången till idrottsanläggningar har länge varit och är fortsatt ett problem för idrotten i Sverige. Älmhults judoklubb är en av de föreningar som tvingas tacka nej till nya medlemmar eftersom de vuxit ur sin lokal sedan flera år tillbaka.
 
Tisdag den 8 november anordnar RF-SISU Småland i samarbete med Jönköpings kommun, Mariebo IK och Smålands Fotbollförbund en kostnadsfri föreläsning om barn på nätet.
 
Den 25 oktober bjuder RF-SISU Småland in till digital träff för alla SDF. Välkommen att anmäla er!
 
Den 12-13 november är det dags för idrottskonferensen i Växjö där idrottsledare har chans att träffas och inspireras över idrottsgränserna. Anmäl dig till en helg med spännande möten och intressanta föreläsningar!
 
Inför valet 2022 är anläggningsbehoven en prioriterad fråga för idrotten. RF-SISU Småland har talat med Gislaved Westbo musikkår med drill som under många år tampats med anläggningsfrågan.
 
Fredagen den 30 september arrangeras Idrottens dag i skolor runtom i Sverige. Under dagen arrangerar anmälda skolor minst 120 minuters fysisk aktivitet för sina elever.
 

Barnledarutbildning

(2022-08-19 12:04)
En utbildning som RF-SISU Småland erbjuder är barnledarutbildningen som riktar in sig på ledarskap för barnidrott. Vi har träffat en ungdomsledare som berättar vad hon har lärt sig från utbildningen.
 
Karlslunda skytteförening har funnits i över 100 år, men under pandemin har det varit svårt att behålla skyttarna. Med hjälp av ekonomiskt stöd från RF-SISU Småland har de nu kunnat locka tillbaka sina skyttar genom gemensamma aktiviteter.
 
I friidrottsklubben IFK Växjö är det medlemmarna som är föreningen. Därför startade de under 2020 upp Aktivas råd med syfte att öka medlemsinflytandet och involvera barn samt unga i beslutsfattningen.
 
Föreningar som vill ansöka om statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK) för våren 2022 (1/1-30/6) kan göra det fram till 25 augusti.
 
Tenhults IF satsar stort på barn och ungdomar. Under veckorna 26–32 bedriver de öppen verksamhet på Kabevallen där barn och unga får komma och testa på olika idrotter och aktiviteter – helt kostnadsfritt.
 
Ibland kan det vara svårt att locka medlemmar till en förening och inte minst om det handlar om en liten, relativt okänd sport. För Wexiö Rugbyklubbs del tvingades de tänka om från början – och skapa ett helt nytt träningskoncept!
 
När Catharina Wedin tillsammans med maken Bo flyttade till Växjö under förra året fanns inte rullstolsdans hos Neuroförbundet i Kronoberg. Paret var inte sena på att starta upp dansen som snabbt blev en omtyckt och populär aktivitet hos medlemmarn...
 
12

Postadress:
Borgholm CK - Cykel
Torsgatan 35
38734 Borgholm

Kontakt:
Tel: 0701901200
E-post: info@borgholmck.se

Se all info