Hoppa till sidans innehåll

A-laget förlorade mot BK Mjörn

11 MAJ 2010 11:27
I fredags gästade BK Mjörn Nosseborg. 2-3 (1-2) slutade matchen.
  • Skapad: 11 MAJ 2010 11:27

På fredagskvällen gästade nykomlingen BK Mjörn Nosseborg. De kom stärkta efter skalpen mot Rångedala tidigare i veckan. Vi visste innan matchen att det är en skickligt kontringslag, vilket tyvärr skulle visa sig även på plan.

 

Den inledande kvarten är vi inte alls med i matchen. Lämnat både fötter och tanke kvar i omklädningsrummet och Mjörn pressar tillbaka oss och får ett antal hörnor, varav är nere på mållinjen och vänder.

Deras forwards pressar högt och vi blir stressade i bak och får inte alls till något rull, som vi egentligen vill. Den långa bollen blir ofta för kort och vi tvingas vända och springa hemåt när vi är påväg uppåt i plan...

Vid två tillfällen händer just detta. Förlorar bollen eller spelar nästan rätt på motspelare och Mjörn ser chansen att vända med mkt manskap. En boll går emellan backar och deras duktiga forward kan sätta 0-1 ut ganska snäv vinkel.

En stund senare slås en boll på djupet, återigen nr 9, tar med bollen och rundar Pontan och kan rulla in bollen i tom bur. Känns grymt tungt, men det är dock inte alls oförtjänt efter hur spelet har sett ut.

Minuterna innan pausvila fälls Tony, solklart, i straffområdet efter ett ha vrickat bort ytterbacken. Straffskytt Emil är säkerheten själv och sätter 1-2 i målvaktens högra hörne. Skönt att få till reducering!  

Våran hetaste chans i den första halvleken (förutom straffen) var PWs friläge. Vid sista tuchen studsar bollen tyvärr för långt och chansen rinner iväg...

Till pausvila går vi med 1-2 i baken. Vi pratar om att vi måste gå dit mer, vinna fler bollar och vara mer på tårna. Rannsaka oss själva helt enkelt, vi vet om att vi är bättre.

En stund in i andra har vi en fullständigt gyllne chans att kvittera. Tony viker in från sin vänsterkant och drar på ett skott. Bollen drar klockrent i den bortre högra stolpen, tillbaka in i den vänstra och åter åt höger där Persson är het på returen. Persson avslutar två gånger om, men målvakt och Mjörnspelare är i vägen båda gångerna.

Mjörn vinner boll och går direkt till snabbt anfall. En djupledsboll som både Mjörnspelare, jag och Oscar går på, samtidigt som Pontan är påväg ut. Olyckligtvis schabblar vi till det, ryker i princip ihop med varann och på "returen" kan Mjörn göra 1-3 i öppet mål.

 

Vi skapar väl aningens tryck mot Mjörn det sista och lyckas reducera genom Tony, men Mjörn lyckas hålla undan och precis som senaste hemmamatchen slutar det 3-2 till bortalagets favör.

 

Efter matchen kände iaf jag en grym besvikelse och hade svårt att sätta tummen på vad som går snett. Piggast idag var Tony, annars är det inte många som kommer upp i normal standard. Förhoppningsvis kommer flytet snart och matchen mot Bergdalen känns verkligen som ett bra sådant tillfälle!

Skribent: Coach
Borgstena IF - Herrar, Div 6 Alingsås
Laryd Ekelunden
513 97 Borgstena
Telefon: +4633263351
E-post: This is a mailto link

BIF Logo Rund

Ladda ner vår app i App Store!

Följ Borgstena IF på Facebook!

Följ Borgstena IF på Facebook!

Följ Borgstena IF på Twitter!

Följ Borgstena IF på Twitter!

Insta

Följ Borgstena IF på Instagram!

Soundcloud

Lyssna på vår kampsång "Nosseborg"!

Postadress:
Borgstena IF - Fotboll
c/o Mikael Linge, Laryd Ekelunden
51397 Borgstena

Besöksadress:
Länsvägen 2, Nosseborg
51370 Borgstena

Kontakt:
Tel: +4633263351
E-post: This is a mailto link

Se all info