Hoppa till sidans innehåll

B-lagsförlust mot Vänga

11 MAJ 2010 08:45
I söndags sparkades det boll på Nosseborg då Vänga A gästade. Slutresultatet 2-3 (0-2) verkar vara en lågoddsare på Nosseborg iår...
  • Skapad: 11 MAJ 2010 08:45

Det bjöds en fin söndagskväll med en mer eller mindre sargad gräsmatta och goda förutsättningar för en bra match. Matcherna mot Vänga ses alltid som en av årets absoluta höjdpunkter och det är alltid stor prestige om vilka som drar det längsta strået efter 90 min plus tillägg.

En god mix av äldre och yngre talangar i Borgstenas trupp denna b-lagsmatch.

Inledande 10-15 minuter skapas ett bra tryck mot Vängas kasse och vi lyckas vaska fram ett 5-tal hörnor. Tyvärr är det ingen som resulterar i mål. Vänga sticker upp emellanåt, framförallt i form av den gamle räven Börje Johansson som, trots sig ringa ålder av 49, verkar vara i kanonform (vilket i teorin betyder att våran egen Christer L har MINST två år kvar av karriären).

 

På en omställning forcerar Vänga in 0-1. Inte långt därefter kommer också 0-2 och det känns väldigt tungt!

Vi går i pausvila med 0-2 i baken. Hetaste chansen från de gulgrönas sida är närskottet (?) från PW som sitter i ribban... Inget direkt flyt!

 

I halvlek talar vi igenom vad som gått snett och kommer fram till att det blivit ett stort glapp mellan försvar och mittfält och att det är på omställningar de fått sina lägen och nätat.

Vi går ner på ett 4-2-3-1-1 system för att undvika just de stora ytorna och det slår ut ganska väl inledningsvis av andra halvlek. Vänga får inte sina omställningslägen som de lyckades skpa o första halvlek.

Våran reducering kommer snart, då Henke mkt vackert vrickar sig förbi två Vängaspelare ute till vänster, tittar upp och lägger mkt elegant in 1-2 med en välplacerad bredsida i bortre hörnet. Skönt!

 

Tyvärr hämtar sig Vänga och åter efter en omställning, eller djupledsboll, kommer Börje fri och sätter distinkt 1-3 från snäv vinkel.

Vi jobbar på och reducerar lite turligt efter skott från Lante. Tar på Vängaspelare och in. Dock räknas alla mål och mål är alltid skönt att göra!

Trots forcering och en kanonläge precis innan slutsignal håller Vänga undan och för 3:e gången iår slutar en herrmatch 2-3 på Nosseborg.

Sammanfattningsvis så kan man säga att vi förlorar matchen i första halvlek när glappet mellan försvar och mittfält blir för stor, vi tappar ytor och Vänga är skickliga när de vänder.

Nya tag på söndag, då väntar Töllsjö!

Skribent: Coach
Borgstena IF - Herrar, Div 6 Alingsås
Laryd Ekelunden
513 97 Borgstena
Telefon: +4633263351
E-post: This is a mailto link

BIF Logo Rund

Ladda ner vår app i App Store!

Följ Borgstena IF på Facebook!

Följ Borgstena IF på Facebook!

Följ Borgstena IF på Twitter!

Följ Borgstena IF på Twitter!

Insta

Följ Borgstena IF på Instagram!

Soundcloud

Lyssna på vår kampsång "Nosseborg"!

Postadress:
Borgstena IF - Fotboll
c/o Mikael Linge, Laryd Ekelunden
51397 Borgstena

Besöksadress:
Länsvägen 2, Nosseborg
51370 Borgstena

Kontakt:
Tel: +4633263351
E-post: This is a mailto link

Se all info