Hoppa till sidans innehåll

Borgstena IF vs FC Kabel 80

25 MAJ 2013 09:32
På onsdagskvällen blev det onödigt spännande när FC Kabel 80 togs emot på Nosseborg. Matchen slutade 4-3 till Borgstena efter 2-3 i halvtid.
  • Skapad: 25 MAJ 2013 09:32

Då onsdagskvällen belönade oss med vackert väder, hyfsat grönt gräs och Nossan stilla flytandes sin gång bredvid B-plan var förutsättningarna för en bra match mellan de gul-gröna eleganterna och de gästande bruna brassarna i FC Kabel 80 ypperliga.

 

Stämningen inför matchen präglades av revanschlusta efter förra matchens debacle mot IF Knallen. Viljan att vinna förstärktes också av de dåliga minnen från förra säsongens premiär som bitit sig fast.

Förra gången FC Kabel 80 stod på andra sidan mittlinjen på Nosseborgs IP var i nämnda match och då spelade de ett mycket lågt försvarsspel med fokus på kontringar. Eller som man också kan uttrycka sig; de parkerade bussen framför eget straffområde. Då, för ett år sen, var taktiken framgångsrik och FC Kabel 80 avgick med en seger med 2-0.

 

I inledningen av matchen visade det sig dock att motståndarna övergivit den tidigare så framgångsrika taktiken något och var en aning mer anfallsglada. Den defensiva disciplinen var det dock inget fel på då det tog hela 33 minuter innan Borgstenas notoriske målskytt Patrik Wernklev äntligen kunde spräcka nollan.

 

Inte långt därefter kunde den nyss inbytte Karl Lorén öka på ledningen genom att valla ett ganska hårt och välplacerat skott på en moståndares knä och över målvakten in i nätet.

 

Kort efter Borgstena andra mål kunde de bruna brassarna ta tillvara på ett missförstånd mellan Borgstena-spelare och kontra in en reducering och sedan kom också både kvittering och ledning för bortalaget som ett brev på posten strax före pausvilan.

 

Borgstena lät sig dock inte nedslås trots viss uppgivenhet i paus då vi återigen var på väg att tappa en match på grund av en kort men dålig episod i matchen, nåt som straffat oss förut.

 

Det var ett annat,mer beslutsamt och resolut Borgstenalag som kom ut på plan till matchens andra halva och i den 56:e matchminuten kom belöningen i form av ett kvitteringsmål, återigen inslaget av Patrik Wernklev. Resten av matchen kontrollerades till fullo av de gul-gröna, emellertid med några farliga men resultatlösa kontringar mot vårt eget mål insprängda i dominansen och trycket mot FC Kabel 80's målbur.

 

I den 89:e minuten fick Borgstena så en frispark nära kortlinjen strax utanför straffområdet. Beslutsamt lades bollen upp och hemmalaget flyttade upp för att satsa på ett segermål. När bollen äntrat målområdet fann den till slut sin destination. Då nyss inbytte Pär Larsson knyckte till med nacken och kände lädret smeka sin ännu inte av svett nedvätta panna för att sedan segla in i mål visste jublet inga gränser.

 

Matchen i sig var ingen glimrande tillställning men för hemmalaget kändes det skönt efter att fått se matchen glida dem ur händerna ändå kunna resa sig och vända tillbaka steken till uppsida.

 

Startelvan:


Pontus

Marcus, Sebastian,Patrik L, Oscar L

Anton, Emil, Calle B, Alexander

Patrik W, Henrik

 

Avbytare:

Pär, Mattias, Adnan, Björn och Karl

 

Målskytt: Patrik Wernklev 2, Karl Lorén, Pär Larsson

Varningar: Pontus Johansson

Matchens Lirare: Emil Larsson

Skribent: Mattias Skoog
Borgstena IF - Herrar, Div 6 Alingsås
Laryd Ekelunden
513 97 Borgstena
Telefon: +4633263351
E-post: This is a mailto link

BIF Logo Rund

Ladda ner vår app i App Store!

Följ Borgstena IF på Facebook!

Följ Borgstena IF på Facebook!

Följ Borgstena IF på Twitter!

Följ Borgstena IF på Twitter!

Insta

Följ Borgstena IF på Instagram!

Soundcloud

Lyssna på vår kampsång "Nosseborg"!

Postadress:
Borgstena IF - Fotboll
c/o Mikael Linge, Laryd Ekelunden
51397 Borgstena

Besöksadress:
Länsvägen 2, Nosseborg
51370 Borgstena

Kontakt:
Tel: +4633263351
E-post: This is a mailto link

Se all info