Hoppa till sidans innehåll

FC Kabel Åttio vs Borgstena IF A (3-5)

17 MAJ 2014 13:29
På ett soligt Ryda Sportfält så lyckades de gulgröna eleganterna ta 3 poäng efter en seg start. Första halvlek slutade 2-0 till hemmalaget men i andra halvlek tog Borgstena tag i det och vände till 3-5 och de gulgröna eleganterna är fortsatt obesegrade.
  • Skapad: 17 MAJ 2014 13:29

Sammanfattning:

Matchen började väldigt segt, vi hade ingen aggressivitet och höll laget kompakt, detta utnyttjade Kabel genom att hela tiden slå långa bollar från deras backlinje över hela vårt lag på två snabba forwards. Ett lyckat drag av motståndarna då det stod 2-0 till hemmalaget efter 10 minuter. Vi har inte så mycket i första halvlek, förutom ett ribbskott från Calle Brorson. Vi lyckas inte komma in i matchen första 30, sedan görs en förändring, Henrik flyttas ner på centralt mittfält och Fabian går in på topp och vi ändrar till en 4-4-2 uppställning och börjar ta tag i taktpinnen lite.

 

Andra halvlek spelar vi relativt bra, flyttar boll snabbare och har mycket boll. Vi pratar om att snabbare vända på spelet och det flyter på. Då är det skönt att vi efter fint spel på högerkanten så når bollen Patrik W som viker in och skjuter 2-1 i första hörnet. Sedan slår vi en kross som Calle nickar till till en framrusande Fabian som bara har att stöta bollen i mål 2-2. Där har vi ett väldigt stort momentum men Kabel får en straff som inte är något och snacka om och de gör 3-2, men vi ger inte upp! Anfallet efter gör vi 3-3, sedan ökar vi på till 3-4 genom ett självmål innan Patrik L nickar in 3-5 med 7 minuter kvar och segern känns klar och vi bevakar ledningen in till slutsignal.

 

Värt att notera från halvtidssnacket är att vi blev ombedda att placera skotten istället för att gå på kraft, detta gav Calle ingenting för då han placerat bollen i första i ribban från några meters håll. När läget dök upp i andra halvlek på ett snett-inåt-bakåt pass så klippte han till för kung och fosterland från straffpunkten och bollen satt som en kanon i nättaket.

 

Starkt att vända på matchen och göra en mycket bättre andra halvlek då den första var usel. Fortfarande obesegrade och nästa vecka väntar en tidig seriefinal mot Kronäng så nu laddar vi om!

 

Startelvan (4-2-3-1)

Alexander

Johan L, Patrik L, Erik J, Oscar L

Karl, Hampus, Philip, Calle B

Henrik

Patrik W

 

Bänken: Pär L, Sebastian H, Fabian, David

Inhopp: Fabian och David.

Målskyttar: Patrik W, Fabian, Calle, Patrik L samt ett självmål

Assist: Philip, Calle x2, Karl

Matchens lirare: Henrik

Skribent: Henrik Snäll
Borgstena IF - Herrar, Div 6 Alingsås
Laryd Ekelunden
513 97 Borgstena
Telefon: +4633263351
E-post: This is a mailto link

BIF Logo Rund

Ladda ner vår app i App Store!

Följ Borgstena IF på Facebook!

Följ Borgstena IF på Facebook!

Följ Borgstena IF på Twitter!

Följ Borgstena IF på Twitter!

Insta

Följ Borgstena IF på Instagram!

Soundcloud

Lyssna på vår kampsång "Nosseborg"!

Postadress:
Borgstena IF - Fotboll
c/o Mikael Linge, Laryd Ekelunden
51397 Borgstena

Besöksadress:
Länsvägen 2, Nosseborg
51370 Borgstena

Kontakt:
Tel: +4633263351
E-post: This is a mailto link

Se all info