Hoppa till sidans innehåll

Förlustsviten håller i sig...

14 MAJ 2010 22:07
I tisdags drabbade Bergdalen och BIF ihop på Björkängsvallen i Borås. 2-0 (1-0) blev slutresultatet
  • Skapad: 14 MAJ 2010 22:07

Efter tre mkt tunga förluster i inledningen av div 5 väntade i 4e matchen seriens i särklass största favoriter, Bergdalen. Ingen lätt uppgift minst sagt.

Med förutsättningarna som var kunde vi ändå gå ut avslappnat och helt utan press och förväntningar, mer än från oss själva. Vi var överens om att det fanns en god chans att skrälla och ta årets första poäng!

I inledningen spelar vi bra och lyckas hålla bra koll på Bergdalens erkänt goda passningsspel, samtidigt som vi lyckas skapa några halvchanser, komma runt ett par gånger på kanterna och skapa ett par resultatlösa hörnor.

Mitt i halvleken får Bergdalen göra sitt 1-0 mål, efter mer eller mindre en omställning. Tungt att åter hamna i underläge och jobba i uppförsbacke!

Under slutminuterna av första får vi då vårat guldläge att kvittera. En hög boll från vår högerkant går långt ut i straffområdet. Berdalens målvakt och en back missbedömer bollbanan samtidigt som Tony stör. Tony vinner boll och målvakten känns miltals från mål när inlägget kommer. PW finns på bortre och ska bara nicka in bollen. Då har målvakten hunnit tillbaka och lyckas på något vänster rädda! "Det är inte sanning" var min personliga tanke...

Halvtidsvila och 1-0 till Bergdalen.

Lite taktiska finjusteringar i paus och vi ska fortsätta som vi gör. Det är bara 0-1 och vi har alla chanser i världen att ta poäng.

Skador och byten ställer till det aningen i lagbygget och under andra halvlek äger Bergdalen mkt boll och vi får jaga en hel del. Förlorar enkla bollar när vi är påväg upp i banan och det skapas ytor mellan vårat mittfält och försvar. I en omställning gör Bergdalen 2-0 och resterande tid av matchen känns bara som att Bergdalen vill spela av.

Sammanfattar vi matchen så gör vi en helt ok match. Det är alltid fruktansvärt surt att förlora, och det känns inte som att vi är värda att ligga där vi just nu ligger! Bergdalen är ändå ett lag som borde ligga framför oss när vi summerar div 5 mellersta i höst. Enligt de själva gör de sin bästa match för året och vi fick ett gott betyg från BIKarna för att vi krigar och står upp bättre än de lag de tidigare mött...

Nu väntar ett par otroligt viktiga matcher framöver och vi ska se till att plocka fram vinnarskallarna!

Skribent: Coach
Borgstena IF - Herrar, Div 6 Alingsås
Laryd Ekelunden
513 97 Borgstena
Telefon: +4633263351
E-post: This is a mailto link

BIF Logo Rund

Ladda ner vår app i App Store!

Följ Borgstena IF på Facebook!

Följ Borgstena IF på Facebook!

Följ Borgstena IF på Twitter!

Följ Borgstena IF på Twitter!

Insta

Följ Borgstena IF på Instagram!

Soundcloud

Lyssna på vår kampsång "Nosseborg"!

Postadress:
Borgstena IF - Fotboll
c/o Mikael Linge, Laryd Ekelunden
51397 Borgstena

Besöksadress:
Länsvägen 2, Nosseborg
51370 Borgstena

Kontakt:
Tel: +4633263351
E-post: This is a mailto link

Se all info