Hoppa till sidans innehåll

Klättringen har börjat!

18 MAJ 2010 09:08
Äntligen! Årets första pinne tagen i måndags, efter 1-1 (1-0) mot Timmele. Nu börjar klättringen uppåt...
  • Skapad: 18 MAJ 2010 09:08

Fina förhållanden bjöds i måndags när seriekonkurrenten Timmele gästade Nosseborg. Det skulle visa sig bli som vanligt, en stenhård kamp mellan två väldigt jämna lag.

 

Innan matchstart önskades från min sida fler taggade spelare! Det är tillåtet att gå in hårt i närkamperna och ta en frispark på offensiv planhalva bara för att markera att vi är där... Det märktes ganska väl på uppvärmningen att det fanns många som var spelsugna och laddade för uppgiften!

 

Det avspeglades också ganska väl under första halvlek att det var vi som ville ta kommandot i matchen. Det bjöds väl dock inga direkt jättechanser inledningsvis, utan det skulle dröja fram till matchminut 30 innan PW sätter kyliga 1-0 efter en lyckad utspark och näst in till friläge för PW. Plus för Snäll som vinner nickduellen och givetvis till PW som kommer helt rätt i löpningen! Skönt att du får näta PW!

 

Rättvisa 1-0 i halvlek och det känns på något vis som vi har ett något litet övertag i matchen. Vi skulle fortsätta med jävlarnammat och viljan i andra halvlek.

 

I andra halvlek har Timmele säkerligen snackat om att de måste höja sig för att ta poäng. Timmele har mkt bollinnehav och vi blir av någon anledning tillbakadragna och för passiva. Vi sticker upp emellanåt och har klara chanser att göra 2-0 och avgöra matchen. Henke placerade skott är tyvärr för löst. Hade målvakten stått på fel ben hade bollen nog letat sig in...

 

I minut 70 gör då Timmele sitt kvitteringsmål efter att vi schabblat i försvaret. Fruktansvärt onödigt och slarvigt, men samtidigt inte alls ologiskt sett till hur matchen sett ut i andra halvlek.

De sista 20 min blir vi trötta och får göra ett par byten. Kan tyvärr inte etablera något spel på deras planhalva och Timmele fortsätter att ha bolleinnehav. Pontan får göra ett par bra utboxningar och visar styrka mot slutet.

Vi håller ut till slutsignalen kommer. 1-1 känns som ett rättvist resultat. Dock bör vi vara något missnöjda då vi har klara chanser att avgöra i andra halvlek. Vi har varsin halvlek och tyvärr faller vi som sagt ner i banan i andra.

Skönt ändå att få spräcka poängnollan och nu börjar klättringen uppåt i tabellen!

Skribent: Coach
Borgstena IF - Herrar, Div 6 Alingsås
Laryd Ekelunden
513 97 Borgstena
Telefon: +4633263351
E-post: This is a mailto link

BIF Logo Rund

Ladda ner vår app i App Store!

Följ Borgstena IF på Facebook!

Följ Borgstena IF på Facebook!

Följ Borgstena IF på Twitter!

Följ Borgstena IF på Twitter!

Insta

Följ Borgstena IF på Instagram!

Soundcloud

Lyssna på vår kampsång "Nosseborg"!

Postadress:
Borgstena IF - Fotboll
c/o Mikael Linge, Laryd Ekelunden
51397 Borgstena

Besöksadress:
Länsvägen 2, Nosseborg
51370 Borgstena

Kontakt:
Tel: +4633263351
E-post: This is a mailto link

Se all info