Hoppa till sidans innehåll

Snöplig förlust i premiären

26 APR 2010 09:56
På fredagskvällen inledde Borgstena sin säsong med match mot Tigris IF. Tyvärr slutade matchen med förlust, 2-3 (2-2).
  • Skapad: 26 APR 2010 09:56

Förutsättningarna inför seriepremiären var goda. Vädret dock lite blåsigt, men Nosseborgs matta inbjöd ändå till att kunna rulla bra boll på...

Vi visste på föhand att det skulle bli tufft att möta det skickliga nykomlingarna från Borås. Bra fokus under uppvärmingen och laddningen innan vi gick ut gick nästan att ta på.

Inledningsvis spelar vi riktigt bra och får tryck på Tigris och lyckat sno boll högt upp i banan. Vi kontrollerar matchen och får Tigris precis dit vi vill. Deras 1-0 mål kommer helt ologiskt genom en omställning och liten försvarsmiss, vi missar en man på borte ytan som enkelt och behärskat rullar in 1-0 i Pontans vänstra hörne. Att hamna i underläge nu känns tungt och helt orättvist om man ser till matchinledningen!

Vi repar och ganska fort och trycker in en hörnretur efter lite grötande i offensivt straffområde. 1-1. 2-1 kommer efter en solklar straff där Hans blir fälld i sraffområdet. Tony är kall och sätter straffen i vänstra hörnet. Dock har ingen signal gått av och istället tilldeles Tony ett gult kort. Frustrerande! Men kortet rinner av Tony som ankfjädrar och sätter säkert den omslagna straffen högt i vänstra delen av målet.

Nu känns det som vi har kontroll på matchen igen... Ett par minuter innan pausvilan är det tyvärr dags för straff i vårat straffområde istället efter en, iaf enligt mig, fullständigt ofrivillig hands. Pontan är på bollen, men bara med tingertopparna och bollen går retfullt in högt mitt i mål.

I paus konstaterar vi att vi spelar bra och ska fortsätta som vi gör även efter paus. I andra halvlek bjuds det mer ytor åt både håll och spelet böljar fram och tillbaka. Vi har ett par riktigt vassa chanser att ta ledningen efter inbrytningar i straffområdet, men bollarna sitter antingen högt över eller tätt utanför. Tigris har även de ett par vassa kontringslägen, men måste ta skott utifrån som inte resulterar i något mål.

Med kvarten kvar får Tigris en frispark från deras vänsterkant. Trots våran fysik lyckas bollen dimpa ner bakom oss och vi följer tyvärr inte med gubbe utan släpper och 2-3 är ett faktum.

Vi gör ett sista försökt att forcera fram en kvittering och går ner på 3-backslinje och 3 forwards. Tyvärr lyckas vi inte slå några bollar att jobba på och slutsignalen går...

Surt sett över matchen att vi inte får med oss poäng! Inte att förglömma att Tigris är skickliga och säkerligen kommer ta många plan i årets serie... Vi skall vara väldigt nöjda med hur vi spelar större delen av matchen och trots förlusten så finns det mkt positivt att ta med oss framöver. Hela laget sliter bra och det är egentligen ingen som faller ur ramen. Bra slit över hela banan... Nu tag vi nya tag och ser fram emot Dalsjöfors på onsdag! Vi har allt att vinna!

Rom byggdes inte på en dag...

Skribent: Coach
Borgstena IF - Herrar, Div 6 Alingsås
Laryd Ekelunden
513 97 Borgstena
Telefon: +4633263351
E-post: This is a mailto link

BIF Logo Rund

Ladda ner vår app i App Store!

Följ Borgstena IF på Facebook!

Följ Borgstena IF på Facebook!

Följ Borgstena IF på Twitter!

Följ Borgstena IF på Twitter!

Insta

Följ Borgstena IF på Instagram!

Soundcloud

Lyssna på vår kampsång "Nosseborg"!

Postadress:
Borgstena IF - Fotboll
c/o Mikael Linge, Laryd Ekelunden
51397 Borgstena

Besöksadress:
Länsvägen 2, Nosseborg
51370 Borgstena

Kontakt:
Tel: +4633263351
E-post: This is a mailto link

Se all info