Hoppa till sidans innehåll

Föreningsinformation


Borlänge Badmintonklubbs sportsliga målsättning är att bedriva en bred ungdomsverksamhet, en drivbänk, för badminton- intresserade ungdomar, och få talangerna att växa och utvecklas till bra spelare (en vision om att en bred verksamhet ger en  spetskompetens) så att vi når det långsiktiga målet att etablera klubbens förstalag i division 1.

 

Badmintonklubben har lyckats förhållandevis väl med att utveckla nya unga talanger som kan växa in i förstalagen. Spelartruppen är emellertid som regel inte tillräckligt bred för att spelstandarden ska kunna bibehållas när elitserieklubbar värvar eller när äldre spelare lägger racketen på hyllan. Det blir svängningar i tävlingsverksamheten. Glädjande nog har vi flera ungdomar som kommer att bli riktigt bra om vi kan behålla dem inom badmintonsporten och om de fortsätter att utvecklas som hittills. Många av dem är tjejer och vi hoppas verkligen att tjejerna nu är på väg tillbaka till de högre sfärerna inom seriespelet.

 

Borlänge Badmintonklubb är den ojämförligt största badmintonklubben i Dalarna, och förklaringarna till det är förmodligen att klubben oftast har de bästa spelarna och tränarna i Dalarna, och att klubben kan bedriva verksamheten i en hall anpassad för badmintonspel, vilket naturligtvis gör själva spelandet mer lustfyllt. Vi är övertygade om att våra lyckosamma tävlingsarrangemang också är en bidragande orsak. 

 

Ett problem, vilket klubben delar med många idrottsklubbar, är att kunna rekrytera tillräckligt många ledare och tränare till de allra yngsta. Klubben har försökt finna lösningar på problemet, och en lösning som klubben har prövat med lyckat resultat, är att äldre ungdomar får möjlighet att delta i ledar- och tränarutbildningar vid sidan av det egna tränandet och spelandet. På så vis kan vi använda oss av våra egna ungdomar som tränare i träningsgrupperna, och som berörda ungdomar säkert ser som en positiv upplevelse och erfarenhet och som de förhoppningsvis har glädje av både på och vid sidan av planen.

 

Vi tror att badminton kan vara ett bra alternativ för sportintresserade ungdomar som av olika skäl inte lockas av de stora lagsporterna vintertid.

 

Vi är övertygad om att badminton är en bra motionsform för nästan alla (vill du ha ett skäl? det är bra för kropp och själ). 

 

Börja spela badminton med Borlänge badmintonklubb i Borlänge badmintonhall.


 

Uppdaterad: 11 MAR 2010 18:49 Skribent: Åke Sjö


   
Stöd Borlänge Badmintonklubb och ha chansen på miljonvinst!
 
Var med i Borlänge badmintons tipsliga
 
För mer information klickaHÄR

 

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

 

Vi sponsrar Borlänge Badmintonklubb 

 

babolat-logo2

babyproffsen2015

 

Borlänge Flytt & Alltjänst

 

borl-nge_energi_logga

 

dalarnas

forza

 

Haganäs

 

Hammars

 

komfast-logo

 

plastfonster_logotype_UBex mod

 

prokekthydraulik_logo

 

skyltstallet

 

logo_ssab

 

borlange-logo

Postadress:
Borlänge BMK - Badminton
Gyllehemsvägen 24
78437 Borlänge

Kontakt:
Tel: 024383579
E-post: This is a mailto link

Se all info