Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


Klubben arrangerar tävlingar på lokal, regional och nationell nivå. Arrangemangen underlättas av att klubben förfogar över en av de bästa badmintonhallarna i landet. Klubben arrangerar 3-5 större tävlingar varje år samt ytterligare ett antal mindre tävlingar och seriesammandrag.

  

Klubben har tidigare år varit värd för ett flertal inofficiella landskamper, Svenska Mästerskap och Svenskt Grand Prix-tävlingar. Senast 1992 och 1996 arrangerades SM för seniorer. Under fyra år från 1997 till och med 2000 arrangerade klubben Sveriges förnämsta badmintontävling Swedish Open med internationellt deltagande från ett tjugotal nationer ingående i den världsomspännande tävlingsserien World Grand Prix.

 

Arrangemangen möttes med beröm på nationell och internationell nivå och benämndes som de bästa i Swedish Opens 44-åriga historia. Tyvärr kom också åren i Borlänge att bli de sista i tävlingens historia. Tävlingar av denna dignitet tar kraft från alla inblandade och påverkar övrig verksamhet men ger samtidigt inspiration och goodwill för sporten och klubben. Swedish Open spelades i dåvarande Arena Kupolen.


Förutom seriespel där klubben har 4 lag så spelas det singel, dubbel och mixed -konstellationer på nationella tävlingar övriga helger under säsongen. Resultaten på dessa bestämmer placeringen i det nationella rankingsystemet för individuellt tävlande.

 

Klubben bestämmer inför säsongen antalet individuella tävlingar samt i vilka tävlingar klubben ska delta för att spelare ska kunna stötta varandra och ha kul tillsammans, att ledare ska räcka till samt för samordning av transporter mm. Detta gäller tävlingar för vilka klubben subventionerar deltagande. Spelare kan därutöver välja andra tävlingar helt på egen bekostnad.

 

Läs mer om vilka tävlingar som är på gång under flikarna här till vänster.

Uppdaterad: 20 SEP 2011 20:46 Skribent: Leif Carlsson


   
Stöd Borlänge Badmintonklubb och ha chansen på miljonvinst!
 
Var med i Borlänge badmintons tipsliga
 
För mer information klickaHÄR

 

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

 

Vi sponsrar Borlänge Badmintonklubb 

 

babolat-logo2

babyproffsen2015

 

Borlänge Flytt & Alltjänst

 

borl-nge_energi_logga

 

dalarnas

forza

 

Haganäs

 

Hammars

 

komfast-logo

 

plastfonster_logotype_UBex mod

 

prokekthydraulik_logo

 

skyltstallet

 

logo_ssab

 

borlange-logo

Postadress:
Borlänge BMK - Badminton
Gyllehemsvägen 24
78437 Borlänge

Kontakt:
Tel: 024383579
E-post: This is a mailto link

Se all info