Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen Informerar


 

Förändringar och förstärkningar i Borlänge Hockeyförening, U-14 2012-11-11

En skrivelse lämnades den 18 oktober till Borlänge Hockeyförenings styrelse. Skrivelsen berörde U-14´s huvudtränare. Flera föräldrar var missnöjda på vilket sätt lagets huvudtränare bedrev verksamheten i och kring laget. Mer specifikt framkom av skrivelsen att huvudtränaren genom sitt agerande kränkte och mobbade ungdomarna.

 

Styrelsens agerande

Styrelsen i föreningen såg mycket allvarligt på denna skrivelse. Borlänge Hockeyförening har tydliga riktlinjer för på vilket sätt ungdomsverksamheten ska bedrivas. Kränkning och mobbing får under inga omständigheter förekomma i verksamheten. Styrelsen beslutade därför att tillsätta en extern utredare i syfte att klargöra om det fanns någon grund för uppgifterna i skrivelsen.

 

Beslutsunderlag

Den externa utredaren har genomfört en enkätundersökning och intervjuer bland föräldrar, ledare och spelare i det aktuella laget. En sammanställning av inkomna svar presenterades för styrelsen den 8 november.

- Av utredarens material finner styrelsen att det inte finns belägg för att huvudtränaren kan anses ha mobbat eller kränkt ungdomarna.

- Av utredarens material finns det belägg för att huvudtränaren har brister i på vilket sätt denne kommunicerar. Detta gäller framförallt gentemot spelares föräldrar.

- Av utredarens material finns det ett stort stöd för på vilket sätt huvudtränaren bedriver hockeyutbildning.

- Av utredarens material framgår att det finns det ett stort stöd för fortsatt nivåanpassning utifrån individens förutsättningar.

 

Styrelsebeslut

Mot bakgrund av utredningens resultat har styrelsen i Borlänge Hockey fattat följande beslut:

1. Huvudtränaren fråntas sitt uppdrag som huvudtränare men kommer i fortsättningen att vara ansvarig för isträningar och matchcoachning i U-14 (en styrelseledamot deltog inte i beslutet).

2. Att utse en ny huvudansvarig för U-14. Den huvudansvarige kommer att få det totala ansvaret för U-14 inkluderat att kommunicera med föräldrar, spelare och andra funktionärer i Borlänge Hockey (den huvudansvarige får stöd av en ställföreträdande huvudansvarig).

3. Att frånta en av lagföräldrarna dennes förtroendeuppgifter i Borlänge Hockey.

 

Ytterligare information

Lars Björk, vice ordförande Borlänge Hockeyförening, telefon: 070-348 80 24

 Det finns inget album kopplat till denna sida.
 
 bhfsupporta


 
intersport
icamaxi

Välkommen till Tunabyggen 
  
Till startsidan för borlange.se
  lunds
benergi

skoda

bilmetro-logo

 

Övriga Sponsorer.docx

Postadress:
Borlänge HF - Ishockey
Ishallen, Idrottsvägen 21
78462 Borlänge

Kontakt:
Tel: 024317223
E-post: This is a mailto link

Se all info