Hoppa till sidans innehåll

Limfjord


 

Limfjords_Cup_i…_April_2007.jpg

 

 

Internationell framgång för Borlänge


[Sport] Aalborg, Danmark
Borlänge Judo Club har varit i Danmark och tävlat i Limfjords Cup, som är en stor internationell tävling, samt haft ett tufft träningsläger efteråt.
Tolv tävlande fixade två guld, två silver och fem brons. Ett imponerande facit.
Den roligaste medaljen gick till 13-årige Joakim Berglund som tog brons i pojkar under 35 kg. Han har haft det lite kämpigt ett tag, men nu lossnade det verkligen. Joakim vann alla sina matcher på fina ippon-kast, utom i en match som han förlorade mycket knappt i golden score.
Alexander Thorell tävlade i juniorer i -90 kg samt i den öppna juniorklassen där alla viktklasser kan anmäla sig. I -90 kg vann han alla sin matcher och tog guld. I den öppna klassen fick han brons efter att bara ha förlorat en match.
Jennifer Malmberg tävlade i -40 kg ungdom och hon imponerade stort genom att vinna alla sina matcher på olika ipponkast och på fasthållning. Guldet var därmed hennes.

Björktorp i ny klass
Rebecka Nyman tävlade både i ungdom -70 kg, där det blev brons, och i junior -70 kg, där det blev silver. I ungdomsklassen vann hon sina matcher på både ippon och fasthållning, den enda förlusten kom på var ett osäkert ippokast. I juniorklassen blev det finalförlust mot en svensk landslagstjej.
Jacob Björktorp tävlade i ungdom -81 kg, där han tog silver, och i den öppna ungdomsklassen, där han blev trea. Det här var Jacobs första tävling i den nya viktklassen då han tidigare har gått i -73 kg. I 81-kilos fick Jacob bland annat möta två duktiga finnar som han besegrade, den ene på en yoko efter ett riktigt kämpande och den andre i semifinalen på ett fint armlås. I finalen ställdes han mot en duktig engelsman och där blev det förlust på ippon. I den öppna klassen fortsatte Jacob att imponera och det blev bara en förlust, i semifinalen.
Kim Malmberg tävlade i juniorer -60 kg och tog brons. Han vann sina matcher fram till semifinalen genom att visa upp ett brett register, men i semin blev det förlust med en koka mot en landslagskille. Bronsmatchen var jämnt men Kim vann till sist på en yoko.
Oliver Bergfalk slutade femma i ungdom -60 kg.
Även ungdomarna Jonas Björktorp, 50 kg, Isak Bergfalk, 50 kg, Volodymyr Valukh, 55 kg, George Johansson, 66 kg, och Johannes Thorell, 66 kg, deltog, men räckte inte till någon främre placering denna gång.


Uppdaterad: 28 APR 2008 14:33 Skribent: Håkan Gudjonsson

Sökes: Sponsorer !

Finnes: Guld & Silverpaket. 

Vill du synas här?

 för mer info : This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Borlänge JC - Judo
Box 19
78121 Borlänge

Besöksadress:
Kampsportens Hus,, Teknikergatan 1
78170 Borlänge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info