Hoppa till sidans innehåll

Finnish Open 141122


Tävlingen bjöd på tuffa matcher och fin judo bland de 600 deltagarna.

Borlänge ställde upp med 9 tävlande. Först ut var de yngsta som i Borlänges trupp bestod av Julius Tynell U13 -38kg samt både Elsa Klyftell och Agnes Erisson i U13 -52kg. Därefter var det dags Janina Axelsson U15 -44kg och Ivar Runvik U15 -60kg. Våra yngre förmågor kämpade väl men det räckte inte hela vägen för någon av dem.

På eftermiddagen var det kadetterna tur och här lyckades våra tjejer bäst med varsin medalj. Först ut var Emma Björktorp, U18 -63kg, som efter en lite tvekande start där hon fick en poäng emot sig lyckades vända och vinna på ett övertygande sätt. Hon fortsatte sedan lika övertygande fram till finalen. I finalen väntade tufft svenskt motstånd där Emma inledde matchen med ett fint kast som gav näst högsta poäng. Sedan fick den andra ett läge som hon utnyttjade väl och lyckades vända och vinna på fasthållning. Det blev således en silvermedalj för Emma efter imponerande judo. Även Noel Lagnelius tävlade i U18 men han i -73kg. Tyvärr blev motståndet för tufft denna gång men har fler möjligheter framöver då han är yngst i åldersklassen.

 Sist ut var det juniorerna där Camilla Lindström, U21 -63kg, som lät sig inspireras av Emmas frammarsch och vann lika övertygande i både gruppen och sedan semifinalen. I Camillas final väntade även där tufft svenskt motstånd men Camilla gjorde processen kort och avslutade tidigt med en fin Ippon (högsta poäng).  Hennes fina teknik och prestation resulterade även i att hon utsågs till tävlingens bästa junior på tjejsidan. I juniorklassen tävlade även Lukas Berglund -66kg. Han inledde bra och ledde inledningsvis första matchen men förlorade tyvärr i slutet av den. Det tog tyvärr även stopp i återkvalet och tävlingen var därmed över för honom.

Uppdaterad: 22 MAR 2015 16:31 Skribent: Sofie Damberg

Sökes: Sponsorer !

Finnes: Guld & Silverpaket. 

Vill du synas här?

 för mer info : This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Borlänge JC - Judo
Box 19
78121 Borlänge

Besöksadress:
Kampsportens Hus,, Teknikergatan 1
78170 Borlänge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info