Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kicki Björktorp

Framgångar på Svenska Judocupen 7dec.


Tre medaljer och en pokal till Borlänges judoungdomar på Svenska Judo Cupen 2014 i  Lindesberg!

 

2014 års sista stora judotävling med ungdomar från hela Sverige, hölls på söndagen i Lindesbergs arena. Det var fyra stycken från Borlänge som åkte ner till Lindesberg för att göra upp om medaljerna.

Tävlandet startade för Borlänges del med Daniel Sjöblom i PU18 -81kg. De två första matcherna dominerade Daniel och vann med en snygg ippon, dvs perfekt kast i första och en yuko i andra. Semifinalen blev väldigt tuff för Daniel som hade ledningen ända till slutminuten men då han försökte göra ett avgörande kast lyckades motståndaren kontra och vinna den matchen. Det var dock Daniels bästa match för dagen då han lyckades ta sig ur både arm och halslås. Därmed blev Daniel trea. 

Nästa tävlande var  Emma Björktorp i FU18 -63kg som började med att vinna sina första fyra matcher övertygande, vilket tog henne till final. I finalen blev dock motståndet för tufft. Emma åkte dit på en fasthållning och slutade tvåa.

Tävlandet fortsatte med Noel Lagnelius i PU18 -73kg som vann sin första match. Därefter gick Noel två jämna matcher som han förlorade så han slutade som trea.

Vår sista tävlande från Borlänge var Lukas Berglund i HU21 -66kg. Lukas förlorade den första matchen efter en bra inledning men sedan vann han de två följande matcherna övertygande på Ippon. I matchen om tredje plats förlorade Lukas då han hade känningar av en tidigare skada i axeln och åkte dit på ett halslås, vilket  gjorde att det blev en femte placering.

I samband med prisutdelningen fick Emma även en pokal som rankad femma i Sverige i sin åldersklass flickor U18 som omfattar 15-17 åringar.

Coachen Christoffer Tang fick hjälp att coacha klubbens judokas av Jonas Björktorp som blev femma i  årets junior VM.

En bra avslutning på ett bra  tävlingsår för klubbens judotävlande!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:59 Skribent: Martin Sjöblom

Sökes: Sponsorer !

Finnes: Guld & Silverpaket. 

Vill du synas här?

 för mer info : This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Borlänge JC - Judo
Box 19
78121 Borlänge

Besöksadress:
Kampsportens Hus,, Teknikergatan 1
78170 Borlänge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info