Hoppa till sidans innehåll

Södra Judo Open 1 2015-02-07


  • Rapport Södra Judo open 7 februari 2015

Borlänge Judo Club skickade ner 12 deltagare och coacherna Marielle Westerlund och Christoffer Tang till Södra Judo Open lördagen den 7 februari, där de lyckades kamma hem imponerande 8 medaljer, varav två guld.

Birk Axelsson var den första att påbörja dagen. Birk hade ett strålande facit från hösten där han lyckades att ta med sig två guld av två möjliga i U9. Denna gång gjorde han debut i U11 där han visade ännu en gång att han har mycket judo i sig. Birk kommer att bli att räkna med i U11.

Sett till hösten insatser, har Wilgot Tynell visat han har blivit en bättre judoka och tryggare i sin judo. Wilgot lyckades för första gången ta sig hela vägen fram till finalmatchen, vilket var mycket glädjande för hela truppen. Han visade att han har ett lugn som manifesterar sig i hans glädje för sporten, vilket även syns på träningarna. Denna gång blev det en mycket välförtjänt silvermedalj och coacherna ser fram emot att få följa hans utveckling under 2015.

Hugo Nyvall gjorde sin debut på den nationella scenen, efter att nyligen har slutfört sitt tävlande i den tävlingsförberedande Pokaljakten. Han avslutade denna tävling precis som han avslutade den förra, genom att ta hem guldmedaljen. Hugo vann samtliga sina matcher på ippon tack vare sitt imponerande arbete i newasa och coacherna ser fram emot att få se mer av honom på de kommande tävlingarna.

Är det någon som personifierar ett harmoniskt lugn, är det Anton Andersson. Nervositet och stress verkar inte bekomma honom, och det kommer bli mycket nyttigt framöver för hans judo. Under tävlingen gick han tre matcher där han genomförde sina matcher mycket väl och där han fick uttrycka sin judo.

Under 2014 har Isac Blad haft återkommande problem med ett knä. Därför var det extra glädjande att han under denna tävling visat att han är väg att prestera den mjuka och rappa judo han presterade på reguljär basis innan knäskadan. Isac tog sig hela vägen fram till en bronsmatch där han kämpade på riktigt bra. Denna tävling fick han inte med någon medalj hem, men däremot ett bevis på att hans knä höll för tävlande igen och det betydde mycket för coacherna.

Julius Tynell är väldigt mångsidig, då han kombinerar sin domarlicens med att döma andra, samtidigt som det förbättrar hans teoretiska judokunskaper. Det är mycket uppskattat från klubbens sida, att Julius följer i det exempel som klubbens elitdomare Sofie Damberg skapar, där de visar att även unga judokas kan bli duktiga domare på sidan av sitt tävlande.

Under 2014 visade Joel Andersson gång på gång att han håller på att bli en gedigen tävlingsjudoka. Han börjar skaffa sig attribut som personifierar en vinnarskalle och det var mycket glädjande. Under Södra Judo open gick han två matcher i en pool av tre personer som stod på lika poäng efter lika matcher. Denna gång gick han inte vidare till semifinalen, men hans insatser kommer att gynna hans utveckling och tävlande framöver.

Elsa Klyftell och Agnes Eriksson imponerade stort. För att egentligen tillhöra två lägre viktklasser valde de att som förstaårs- U15 judokas tampas med de tyngre tjejerna i -57 kg. Tjejerna visade prov på mycket fin judo som var mycket glädjande för coacherna. De visade stort mod och tro på sin egen judo, vilket skapade ett lugn som syntes tydligt i kroppsspråket. Elsa och Agnes slutade till slut på en välförtjänt fjärdeplats respektive andraplats, vilket var mycket glädjande eftersom det mötte meriterat motstånd som vägde mer än dem.

Noel Lagnelius deltog i -73 kg U18 där han genomförde tre matcher för att slutligen ta ett välförtjänt silver. Hans prestationer var extra glädjande eftersom han den 14 februari ska tävla i Danmark på Matsumae Cup 2015, där juniorlandslaget kommer att fortsätta följa hans utveckling.

Likaså följer juniorlandslaget även Emma Björktorp, som under tävlingen valde att dubblera i både -63 kg U21 respektive damklassen. Emma, som egentligen tillhör U18 klassen, fick sig med ett silver respektive brons hem tack vare sin noggrannhet och taktiska färdigheter mot mycket meriterat motstånd. Emma har en mycket hög högsta nivå vilket juniorlandslaget har märkt och de kommer att likväl följa henne på Matsumae Cup.

Daniel Sjöblom deltog i -81kg U18 där han slutligen stod som segrare av klassen. Guldet bärgades tack vare hans effektiva tempoväxlingar i matcherna, där han lyckades få motståndarna ur balans och dit han vill ha dem. Daniels erkända träningsvilja på hemmaplan syns när han tävlar och får uttrycka sin judo.

Den tredje personen som ska ner till Danmark den 14 februari är Lukas Berglund. Vid dagens slut stod Lukas som bronsmedaljör i hans kategori -66 kg U21. Det märktes tydligt att hans gymmande under 2014 har gett honom en starkare kropp, där främst hans arm- och bålstyrka gynnar honom väl i hans tävlande. Precis som Daniel lyckades Lukas använda sina tempoväxlingar få motståndarna dit han vill dem. Under Södra Judo Open var han lite förkyld, vilket logiskt resulterade i att han inte kom upp i sitt vanliga höga tempo, men hans insatser kommer att stå honom väl inför Matsumae Cup.

Sammanfattningsvis ser Borlänge Judo Club emot judoåret 2015 med förhoppning och förväntan. Ett stort tack till föräldrar som ställer upp med att vakna fem på morgonen för att befinna sig i Torvalla idrottshall i Haninge, fyra timmar senare.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:12 Skribent: Christoffer Tang

Sökes: Sponsorer !

Finnes: Guld & Silverpaket. 

Vill du synas här?

 för mer info : This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Borlänge JC - Judo
Box 19
78121 Borlänge

Besöksadress:
Kampsportens Hus,, Teknikergatan 1
78170 Borlänge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info