Hoppa till sidans innehåll

Adidas challange cup, Borås 14/2


Hej!
En liten rapport från Adidas challenge cup i Borås.

Det var sex stycken judokas från Borlänge judoklubb som åkte ner till Borås för att tävla i Adidas Challenge Cup den 14 februari 2016. Övre raden: Julius Tynell agerade coache, Elsa Klyftell, Agnes Eriksson, Ludvig Klyftell, Nedre raden: Isac Blad, Joel Andersson och Wilgot Tynell
Först ut var Ludvig Klyftell som tävlade i P13+50. Ludvig hade oturen att komma i pol med de två grabbarna som senare tog guld och silver. Han kämpade hårt mot killarna som var både större och tyngre och gav dem en rejäl match men förlorade och var ute ur tävlingen.
Joel Andersson tävlade i P15-55 även han hade otur i lottningen och gick en hård första match som han förlorade mot den som senare tog silver därmed fick han återkval och fick komma tillbaka in i tävlingen och slutade på en hedrande 7 plats.
Wilgot Tynell, P13-34 öppnade bra och vann starkt sin första match, förlorade sin andra mot guldmedaljören men lyckades kämpa sig till en femteplats.
Idag hade BJC grabbarna otur med lottningen, så även Isac Blad P18-55. Han fick gå sin första match mot den som visade sig vara starkast för dagen, Ivanian, som inte förlorade en match. Därmed hade Isac bara chans på bronset. Den chansen tog han genom att köra stenhårt och vinna alla resterande matcher och bronset var bärgat.
Sen var det dags för tjejerna.  Agnes Eriksson, F15-57 fick gå tuffa matcher. Den första förlorade hon men sen var hon på banan igen och vann de andra två matcherna.  Det var väldigt jämt mellan tjejerna men tillslut var det klart att BJC ´s första guld gick till Agnes.
Sen var det dags för Elsa Klyftell, F15-63 som gjorde sin första tävling efter ett halvårs rehab för ljumskproblem. Det var en laddad Elsa som gick upp på mattan för sin första match på länge. Efter en hård kamp i tre minuter så vann Elsa på en Yoko. Nästa match blev mot Denise som även hon varit borta länge pga skada. Båda kämpade hårt men Denise var den som var starkast, fick till en Ippon och vann. Därmed blev Elsa silvermedaljör.
Respekt för ert kämpande och fina judo.
Agnes guld på Adidas challenge cupElsa silver Adidas challenge cup 2016Isac brons på Adidas challenge cup
 Fotografer:Björn Tynell, Tomas Nilsson, Tomas Blad

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:24 Skribent: Ulrica Klyftell

Sökes: Sponsorer !

Finnes: Guld & Silverpaket. 

Vill du synas här?

 för mer info : This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Borlänge JC - Judo
Box 19
78121 Borlänge

Besöksadress:
Kampsportens Hus,, Teknikergatan 1
78170 Borlänge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info