Hoppa till sidans innehåll

Coronavirus uppdatering

10 APR 2020 13:40
Borlänge Simsällskap vill förtydliga att vår verksamhet fortsätter precis som förut. Maserhallen är öppen, simhallar berörs ej av den nya begränsningen på 50 personer. Vänligen ta hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
  • Uppdaterad: 10 APR 2020 13:40

Borlänge Simsällskap vill förtydliga att vår verksamhet fortsätter precis som förut. Maserhallen är öppen. Vänligen visa hänsyn och tänk på följande som Folkhälsomyndigheten rekommenderar:

  • Duscha ordentligt innan ankomst till Maserhallen
  • Håll avstånd till varandra och undvik att byta om i allmänna omklädningsrum, byt om vid bassängen
  • Undvik närkontakt mellan idrottutövare
  • Kom tidigast till bassängen 5 min innan simskolan/simträningen startar.
  • Dela inte utrustning eller vattenflaskor med andra i gruppen under träningen
  • Lämna badet så snart din simskola/simträning är avslutad och duscha hemma
  • Om ni är i lokalen är det VIKTIGT att hålla avstånden till varandra, även på läktaren och stolarna runt bassängen.

Folkhälsomyndigheten (Folkhälsomyndigheten, Föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 m.m.) och Svenska Simförbundet (Sv Simförbundet) har gått ut med förtydligande rekommendationer för idrotten och simhallar.

Maserhallen håller öppet vilket innebär att vi i BSS fortsatt kan bedriva verksamhet i enlighet med befintliga riktlinjer. Kloreringen av vattnet i badanläggningen är kalibrerad för att ta död på så väl virus som bakterier och därför är risken att Coronavirus sprids via bassängerna minimal. Maserhallen har ökat frekvensen på städningen och desinficering av kontaktytor.

BSS följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, så våra simskolor och tävlingsverksamhet håller öppet. Det handlar om mindre grupper, 10 - 20 personer, vilket är bra och positivt att fortsätta med.

– Det finns ingen anledning att ställa in mindre evenemang, som idrottsträningar med 10-20 personer. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår, att helt förlama samhället på aktiviteter tjänar inte det här syftet och motverkar de allmänna hälsomålen, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Med anledning av händelseutvecklingen för Corona-viruset vill vi förtydliga att vi i BSS följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. 

Regeringen har på Folkhälsomyndighetens rekommendationer tillfälligt förbjudit allmänna sammankomster och offentliga tillställningar över 50 personer. Arrangemang med färre deltagare får genomföras, men bör utföras på ett sätt som minimerar risken för smittspridning. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, eller lokala tävlingar behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. För mer info: Svenska simförbundets hemsida.

Allmänna råd att tänka på i samband med simskola och simträning:

• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
• Hosta och nys i armvecket eller i pappersnäsduk
• Stanna hemma om du är sjuk eller snuvig för att undvika att smitta andra
• Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt
• Minska moment med närkontakt
• Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter
• Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter

 

Skribent: Frank Ruijs
Epost: Adressen Gömd

BSS Facebook

  

 

  

  

 

  

 

  

 

 

     

 image001

 

Borlänge Simsällskaps huvudsponsor

Borlänge energi

  

               KOM IHÅG
 

 Mats-Åke Ohlssons                    Minnesfond

    Plusgiro 582688-8  eller
    Swish 1234229522

Postadress:
Borlänge SS - Simidrott
Box 904
78129 Borlänge

Besöksadress:
Masergatan 22
78440 Borlänge

Kontakt:
Tel: +46705620057
E-post: This is a mailto link

Se all info