Hoppa till sidans innehåll

BSS-simmare på Simiadenläger i Säter

2018-04-15 20:16
På söndagen den 15 april organiserade Borlänge Simsällskap i samarbete med Mellansvenska Simförbundets ett Simiadenläger för ungdom födda 2005-2008 i Säter. Fem simmare från Borlänge Simsällskap deltog.
  • Uppdaterad: 2018-04-15 20:16

Mellansvenska Simförbundets (MSSF) organiserar varje år två (vår och höst) Simiadenläger (tidigare Breddläger) som har som syfte att lära känna andra simmare och tränare, lära sig nya övningar och prova på hur andra klubbar tränar med sina tränare. Fokus ligger på sammanhållning, teknik, glädje i sporten samt att blanda klubbarna så mycket som möjligt. Samma dag hölls också ett Simiadenläger i Strängnäs.

Tidigt på morgonen var det nästan 40 duktiga simmare, mellan 10 och 13 år, och tränare från olika klubbar (Borlänge SS, Falu SS, Filipstads SK, Harnäs-Skutskär SS, Ludvika SS, Sala SS, Sim 77 Hofors, Söderhamn SS) som samlades i Skönvikshallen, som har en sporthall och simhall (6x25m). Från Borlänge Simsällskap var det Allis, Eduards, Lovis, Noah och Oliver som deltog

Klockan 08.45 var det samling och simmarna blev indelade i grupper. Sedan kunde morgonpasset börja. Alla grupper hade olika träningsupplägg. Efter simträningen var det dags att fylla på med energi och alla fick en jättegod lunch i Skönviks restaurangen som ligger på gångavstånd 400m från simhallen med utsikt över Ljustern. Efter maten var det ett-Zumba-pass i Skönviks sporthallen som uppskattades. Sedan behövde alla deltagare få i sig lite energi igen via en fruktstund.  Dagen avslutades med ett andra simträningspass och passet avslutades med lagkapp.

Simiadenlägret uppskattades av alla simmare och tränare. En kul och samtidig lärorik dag!

Alla simmare som deltog i Simiadenlägret i Säter

Tränare Peter förklarar bröstsim

Lunch i Restaurang Skönvik

Zumba-passet!

Alla fick uppleva många roliga simövningar!

Start på lagkapp!

Alla gick i mål på sista lagkapp!

Skribent: Frank Ruijs
Epost: Adressen Gömd

BSS Facebook

   

  

  

 

  

 

  

   

 image001

 

Borlänge Simsällskaps huvudsponsor

Borlänge energi

  

               KOM IHÅG
 

 Mats-Åke Ohlssons                    Minnesfond

    Plusgiro 582688-8  eller
    Swish 1234229522

 

Postadress:
Borlänge SS - Simidrott
Box 904
78129 Borlänge

Besöksadress:
c/o Forssa Bollklubb, Masergatan 22A
78440 Borlänge

Kontakt:
Tel: +46705620057
E-post: This is a mailto link

Se all info